Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ministrul Muncii, declarații despre NOUA lege a pensiilor: “Este vorba de o altă formulă de calcul pe care noi o vom aplica în altă lege”

in Politic

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a vorbit despre o nouă formulă de calcul a pensiilor şi despre faptul că e nevoie de o schimbare.

“Este vorba de o alta formula de calcul pe care noi o vom aplica in alta lege. La sfarsitul anului viitor, prin masurile pe care le luam si acum si anul viitor, vom ajunge la o echilibrare a bugetului asigurarilor sociale. Anul trecut a fost un deficit de 15 miliarde de lei, ca sa intelegem de unde plecam…Nicio pensie nu va scadea. Conform legii pensiilor, ce a fost de corectat în partea de pensii speciale s-a corectat, in sensul ca nu mai pot sa depaseasca salariul net si nu se mai actualizeaza cu salariile aflate in plata. În ceea ce priveste pensiile, se va respecta programul de guvernare cu cresteri anuale”, a spus ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul Muncii a vorbit şi despre noua lege a pensiilor

Ministrul Muncii a mai explicat şi ce categorii vor beneficia de pensionare anticipată prin noua lege a pensiilor.

“Noi avem in programul de guvernare ca femeile cu peste 3 copii sa aiba 6 ani in minus la pensie”, a spus aceasta.

Lia Olguta Vasilescu a spus ca nu va mai exista denumirea de pensii minime, aceasta urmand sa fie inlocuita cu titlul de prestatie sociala.

“Nu vor mai fi acele pensii minime in legislatia pensiilor. Ele vor trece ca si prestatie sociala si se vor mari de anul viitor”, a mai declarat ministrul Muncii.

Sursa: huff.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Politic

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate