Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Minunile României a căror frumusețe ne taie pur și simplu respirația

in Turism

Mulți români preferă să-și petreacă vacanțele peste hotare. Totuși, în țara noastră există numeroase locuri spectaculoase,  a căror frumusețe ne taie pur și simplu respirația.

Ochiul Beiului

O altă minune a României este Lacul Ochiu Beiului, de pe teritoriul Parcului Cheile Nerei–Beuşniţa,  județul Caraș-Severin. Se află la o altitudine de 310   de metri și nu îngheață niciodată, astfel că unele păsări migratoare, respectiv rațele sălbatice și stârcii cenușii, rămân aici peste iarnă. În apropiere se află cascadele râului Beusnița si ruinele cetății medievale Ilidia.

Ochiul-Beiului-e1439491612113

O veche legendă spune că un bei turcesc care ajunsese pe aceste meleaguri s-a îndrăgostit de o frumoasă valahă. Aflând acest lucru, tatăl lui a trimis călăii să o omoare pe tânără. “Lacul s-ar fi format din prăbuşirea tragică a celor doi îndrăgostiţi, a beiului cu iubita lui moartă, de pe stâncă, în goana îndurerată spre Stambul”, scrie pe site-ul Parcului Cheile Nerei–Beuşniţa.

Lacul Capra

Un peisaj a cărui frumusețe cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Asta îi așteaptă pe cei care vizitează această zonă mirifică. Lacul glaciar Capra se află pe versantul de sud al Masivului Făgăraș, la 2.230 de metri altitudine.

Lacul-Capra-e1439491753630

Podul lui Dumnezeu

Aflat în comuna Ponoarele, lângă Baia de Aramă, județul Mehedinți, Podul lui Dumnezeu  a luat naștere în urma prăbușirii tavanului Peșterii Ponoare. Acesta este singurul pod natural deschis traficului rutier. Datorită dimensiunilor impresionante, este și al doilea pod ca mărime din Europa. Concret, are o lungime de 30 de metri, o lățime de 22 de metri, o înălțime de 13 metri și o deschidere de nouă metri.

Podul-lui-Dumnezeu-e1439492091496

În jurul acestuia au fost țesute, de-a lungul timpului, mai multe legende. Una dintre acestea spune că în peștera de la Pod trăia chiar Necuratul, astfel că oamenii din Ponoarele nu puteau trece Valea Pragului. Rugile acestora au fost ascultate de Dumnezeu, care a lovit tavanul peșterii, prăbușindu-se astfel tavanul peste intrare. Diavolul a reușit să iasă din peșteră, agățându-se de stâncile din Dealul Peșterii. Ulterior, acesta s-a așezat pe o piatră care și în prezent îi poartă numele: Stânca Dracului. Potrivit unei alte legende, podul ar fi fost construit de Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Sfântul Nicodim să scape din comuna Ponoarele, de unde fusese alungat de localnicii care-l acuzaseră de furt. Sfântul Nicodim și-a continuat drumul, ajungând la Tismana, unde a ridicat cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească.

Micul Canion al României

Rezervația Naturală Râpa Roșie, unică în România, se află la aproximativ 3 kilometri de oraşul Sebeş, judeţul Alba, întinzându-se pe o suprafață de 10 hectare. Râpa Roșie este considerată  “Micul Canion al României”, întrucât formațiunile sale pot fi comparate cu cele din Marele Canion al fluviului Colorado.  Apa a săpat în marne, argile și gresii forme cu adevărat spectaculoase și unice, de la turnuri și coloane până la piramide.

rapa-rosie-e1439495162525

Groapa Ruginoasă

Aflată în Parcul Natural Apuseni, județul Bihor, Groapa Ruginoasă este unică în Europa. De la distanță pare o imensă “rană” în trupul Muntelui Bătrâna. Concret, este vorba despre o uriașă vale săpată de apă în gresiile roșii, violacee și gălbui, având un diamentru de aproximativ 600 de metri și o adâncime de peste 100 de metri. Interesant este și faptul că eroziunea lucrează și în momentul de față.

Groapa_Ruginoasa-e1439494670109

CITESTE CONTINUAREA AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Turism

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate