Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mistere nerezolvate din cel de-Al Doilea Razboi Mondial

in Curiozitati

Messerschmitt ME110

Al Doilea Razboi Mondial a fost o perioada, care a produs schimbari dramatice in intreaga lume. Dar odata cu toate strategiile politice si militare s-au petrecut si unele lucruri bizare.

Batalia de la Los Angeles
La cateva luni dupa atacul de la Pearl Harbor, America a fost infricosata, in special de-a lungul coastei de vest. Toata lumea a scrutat cerul si oceanul, de teama unui alt atac japonez.
De fapt, un submarin japonez a bombardat petrolierul Ellwood in apropiere de Santa Barbara, in februarie 1942. Mai tarziu, in acea luna, tensiunea a crescut. Un balon meteo a declansat panica.

Dupa aceea, rachete de semnalizare au aparut in noapte, pentru a avertiza un potential pericol. Oamenii au vazut flacarile mai multor atacatori si un baraj de foc antiaerian, care a umplut cerul.
Actiunile au continuat mai multe nopti. In final, au fost trei victime, datorita unor atacuri de cord si trei morti, datorita incendiilor. Nu s-a gasit nicio aeronava japoneza, iar mai tarziu Tokio a negat ca avioane ale sale s-ar fi aflat in apropierea Los Angelesului. Aceasta este versiunea oficiala, cel putin.
In timp, au existat speculatii referitoare la aparitia primelor OZN in Statele Unite.

Disparitia misterioasa a zborului 19
Acesta este unul dintre cele mai misterioase incidente din toate timpurile. S-a intamplat la cateva luni dupa terminarea razboiului, dar a implicat militari ai SUA si avioane folosite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Povestea este destul de simpla: locotenentul Charles Taylor a condus zborul a cinci avioane TBM Avenger intr-un exercitiu de antrenament, de la o baza navala din Fort Lauderdale, Florida.
La statia radio, Taylor s-a plans ca busolele nu au functionat si ca el nu stie unde a fost. Dupa ce au zburat intr-o confuzie totala timp de mai multe ore, avioanele au ramas fara combustibil.
Niciunul dintre avioane nu a mai fost detectat si toti cei 14 oameni de la bord, se presupune ca au murit. Ancheta Marinei a fost destul de clara. Conducerea defectuoasa a zborului de catre Taylor a facut ca avioanele sa zboare departe, in Oceanul Atlantic, in loc sa se intoarca in Florida.
Mai tarziu, scriitorii au spus ca disparitia Zborului 19 s-a produs in Triunghiul Bermudelor. Avand in vedere ca avioanle nu au fost inca recuperate, adevaratul destin al Zborului 19 a ramas un mister.

Ciudata viata a lui Rudolf Hess
Viata lui Rudolf este desprinsa dintr-un roman de spionaj, plina de rasturnari de situatii. El a fost un nazist de rang inalt, ce fusese adjunctul Fuhrerului, Adolf Hitler. La 10 mai 1941, Hess a zburat cu un Messerschmitt Bf 110 din Germania in Scotia.

El a fost urmarit de avioanele britanice, iar aeronava germana s-a prabusit. Hess a supravietuit si a fost capturat de catre un fermier. El a cerut sa vorbeasca cu Ducele Hamilton si cu alti oficiali britanici, sustinand ca va solicita un acord de pace intre Germania si Marea Britanie.
Nu este foarte clar faptul daca Hess a avut autoritatea de a negocia un acord de pace pe cont propriu , insa britanicii l-au tinut ca prizonier de razboi.
El a petrecut ceva timp in Turnul Londrei si in alte inchisori, pentru ca apoi sa fie judecat la Nuremberg. Hess a fost gasit vinovat de conspiratie si de crime impotriva umanitatii, fiind condamnat pe viata.

El a fost intemnitat, in ultimii 20 de ani din viata sa, in inchisoarea Spandau din Berlin, murind in 1987. Exista o teorie a conspiratiei conform careia Hess ar fi incercat sa faca o alianta in secret, intre Germania si Marea Britanie, pentru a lupta impotriva Rusiei.

Churchill si Stalin au avut cateva confruntari memorabile pe aceasta tema. Starea mentala a lui Hess s-a diminuat dramatic, dupa ce a fost inchis, prima oara in Scotia. In timpul procesului de la Nuremberg, el suferea de o amnezie severa si a fost in imposibilitatea de a-si mai aminti ceva din anii, cand a fost nazist.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate