Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Misterele din spatele cărților de joc. Încearcă aici un truc live

in Articole/Curiozitati

Nu se știe cu exactitate când, unde și de cine au fost inventate, însă cărțile de joc, dincolo de banalitatea lor, ascund mistere greu de imaginat ca fiind simple coincidențe. La dezvoltarea cărților de joc a contribuit tot mapamondul. Se spune că provin din Tibet sau India, Germania le-a numerotat pentru prima dată, iar culorile au fost atribuite de italieni, jocurile de cărți fiind foarte populare în rândul oamenilor bogați și foarte blamate de Biserică. Franța este țara care a popularizat cel mai mult cărțile de joc. Tot aici s-a dat popilor din cărți o simbolistică aparte. Popa de inimă roșie, singurul fără mustață, îl popa rosureprezintă pe regele Carol al VII-lea al Franței, iar imaginea are câteva detalii care dezvăluie povestea acestuia. Sabia prezentă la capul regelui se speculează că a fost pusă pentru a atrage atenția asupra morții suspecte a acestuia. De altfel, specialiștii duc speculația la extrem și spun că tipul de mânecă desenată pe mâna, care ține sabia, este același model cu cel al damei de pică, sugerând că ea ar fi fost asasinul. Acestei misterioase femei, dama de pică, i s-au atribuit multe personaje de-a lungul dama picaistoriei, este celebră în cărți,teatru și filme, în timp ce colega ei dama de roșu, spre exemplu, a rămas o necunoscută din cărțile de joc și simplă interpretare a ghicitoarelor.

Domeniul numerologiei scoate în evidență alte coincidențe. Anul are 52 de săptămâni și 365 de zile, în timp ce un pachet de cărți are 52 de cărți, iar dacă calculăm suma numerelor cărților dă rezultatul 364, la care dacă adăugăm cei doi jokeri ajungem la totalul de 366, adică tot atâtea zile cât are un an bisect. În istorie au apărut mai multe legende legate de anul bisect. Dacă unii credeau că aduce noroc, alții sunt de părere că anul cu 366 de zile este unul plin de pericole de tot felul, la nivel personal. Irlanda a adoptat o lege în secolul V potrivit căreia, femeile au dreptul de a cere în căsătorie bărbatul iubit doar pe data de 29 februarie, iar refuzul acestora era amendat.

Cel mai ciudat aspect al cărților de joc este faptul că dacă se adună numărul de litere redat de fiecare carte dă totalul de 52. Bizarul se instalează dat fiind faptul că asta se întâmplă în limba engleză, germană, spaniolă, franceză și română.
Cărțile de joc sunt fără îndoială sursă interminabilă de trucuri de magie. Un bun iluzionist poate face spectacol cu doar câteva cărți. Deși e destul de vechi, trucul de mai jos l-am încercat personal de foarte multe ori și de fiecare dată am rămas surprinsă. Încearcă și tu!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate