Misteriosul diavol din nămol

in Curiozitati

Diavolul din lac

La vest de Birmingham, exista un orasel care se numeste Dytram si care are aproximativ 5000 de locuitori. Inainte de a intra in breasla paranormalului, orasul era faimos pentru namolul sau terapeutic. Acum insa este cunoscut pentru altceva.

Primul semn de stranietate a fost dat in luna iunie 1991, cand a fost descoperit un nou zacamant de namol. Mai intunecate si mai urat mirositoare, noile namoluri au atras de trei ori mai multi bolnavi. Medicii ajunsesera la concluzia ca sunt teribil de eficiente prin concentratia mare de sulf. La o saptamana dupa avantul primului bolnav in namol, a aparut groaza – toti cei care facusera baie in materia neagra au avut crize de nebunie, anuntand cu grai nepamantesc sfarsitul lumii si inregimentarea in escadroanele diavolului, alaturi de alte simptome specifice sindromului de posedare.

Prima oara s-a crezut ca totul nu este decat o pala de istericale data de ceturile muntilor Grampiani. Mai apoi s-a concluzionat ca toti cei 14 decedati in conditii groaznice sufereau de aceeasi boala misterioasa.

Alti 4 oameni s-au tratat cu namolul cel mult prea negru si au murit din aceleasi cauze stranii. Era clar ca un rol important il juca noroiul misterios. Sub ochii medicilor si ai psihologilor, un voluntar s-a cufundat in namol si s-a lasat pus sub observatie. “Femeia, pentru ca de o femeie a fost vorba, se numea Elise Hutt, 28 de ani, si era manechin la o casa de moda din Edinburgh. A crezut ca totul nu va face decat sa ii sporeasca faima.” Era gata sa semneze un contract cu o revista. Prima poza a facut-o pentru un ziar local, dupa care a venit sfarsitul, cu aceleasi acorduri finale ca si predecesorii ei intru namol, Elise a murit in conditii ciudate.

Oamenii erau convinsi ca dracul pornise sa cucereasca lumea prin noroi. “Nici chip de om n-a mai ramas in orasel. Doar concluzia unui grup de cercetatori a cazut, implacabila, peste zece zile: “un soi se substante malefice tin omogen un namol acid si negru. Ceva forfotitor, urat mirositor si alunecos intra prin piele si aduce moartea atacand sistemul periferic si cel nervos. Nu e un microb sau un virus.”

Totusi, mortile teribile puteau fi cauzate de o noua vietate, nedescoperita inca de cercetatori, care are un sistem de aparare straniu. Poate o fiinta ciudata care traieste in acel mediu intunecat si care odata intrata in piele ataca sistemul nervos, insa nu exista inca un raspuns clar cu privire la acest caz interesant.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.