Misterul epavei descoperite de doi vânători de comori

in Curiozitati

Griffin

Doi vânători de comori susţin că au descoperit pe fundul Lacului Michigan epava unei corăbii din secolul al XVII-lea.Corabia, numită Griffin (Grifon), a fost construită în 1679 de exploratorul francez René-Robert Cavelier, senior de La Salle, dar în acelaşi an ambarcaţiunea a dispărut în apele Lacului Michigan.

În anul 2011, doi vânători de comori, Kevin Dykstra şi Frederick Monroe au pornit că caute aurul în valoare de peste 2 milioane de dolari, care s-ar afla, potrivit unei legende, în apele lacului, după ce comoara ar fi căzut dintr-un ferryboat în anii 1800.
Sonarul lor a detectat o formă ciudată pe fundul lacului, iar Kevin s-a scufundat pentru a filma ce este acolo.

Astfel el a descoperit o epavă, despre care crede că este corabia Griffin. Istoricii nu prea cred însă această variantă.

Brendon Baillod, expert în istoria Marilor Lacuri, crede că este de fapt epava unei bărci care a fost aruncată ca fier vechi, după apariţia bărcilor cu motoare pe abur, care erau mai performante.
Până acum nu mai puţin de 30 de aventurieri au declarat că au descoperit din întâmplare epava navei Griffin.

Conform jurnalului exploratorului La Salle, epava ar trebui să se afle lângă Insula Beaver, nu lângă coasta de vest a Lacului Michigan, acolo unde a fost observată de căutătorii de comori.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.