Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Misterul piramidei din Mesopotamia

in Curiozitati

Pramida Mesopotamia

Oraşul Ur din Mesopotamia se află în apropiere de actualul Bagdad. Existând între anii 4500 şi 700 î.e.n., oraşul Ur abunda în figuri de dragoni şi tauri, pictaţi ori sculptaţi, fapt care se explică prin era Taurului (4000-2000 î.e.n.).

In Ur era un zigurat – piramidă în trepte, în vârful căreia se află un templu, în acest turn cu etaje se urca prin intermediul a trei scări, care duceau la 900 de capele (600 de divinităţi cereşti şi 300 terestre).

Unii consideră că anume acesta este legendarul Turn Babei, care avea aceeaşi construcţie, în timp ce alţii îl situează în cetatea Babilon sau în alte oraşe din Mesopotamia, unde au existat zigurate-temple-turn construite în trepte, în ebraică, Babei însemna „poarta zeului”. Herodot scrie că Babilonienii îl numeau „templu de fondare între cer şi pământ”. Vârful turnului era interzis pelerinilor, acolo aflându-se apartamentul lui Marduk, zeul suprem al Babilonului, feciorul lui Ea, ultimul fiind unul dintre creatorii omenirii.

Turnul a fost construit de Hammurabi şi terminat de Nabuchodonosor (sfârşitul mileniului al lll-lea – în jurul anului 570 î.e.n.). Acest din urmă rege a distrus templul lui Solomon şi a utilizat evreii deportaţi ca forţă de muncă. Anume evreii au creat cunoscuta legendă a Turnului Babei. O veche inscripţie de pe vremea lui Nabopolas-sar (secolul al Vll-lea î.e.n.) spune: „Marduk mi-a poruncit să înfig adânc în măruntaiele pământului temeliile turnului Babei, care se cutremurase înaintea domniei mele, gata să se prăbuşească, şi să-i ridic vârful până la cer”.

Mitologia sumeriană ne vorbeşte despre lupta dintre Marduk şi Tiamat cea monstruoasă, în acele timpuri, sistemul solar se compunea din 12 corpuri cereşti, printre care Tiamat, numită sora geamănă a Pământului. De ce este ea numită monstruoasă, când ar fi putut fi protectoare pentru Pământ? O ipoteză neverosimilă vine să ne explice că Marduk este un program pirat (planetă sau cometă teleghidată) intrat în programul Soarelui (Ra) prin energia Isis, că extraterestrii au făcut să explodeze planeta Tiamat, sistem de securitate al Pământului, după care a urmat Potopul şi Utnaspishtim (Noe biblic), care deţinea secretele vieţii eterne (poate ADN-ul primei omeniri), este salvat. Poate că arca salvatoare nu este o arcă din lemn, ci o navă spaţială? Aceste evenimente coincid cronologic cu dispariţia celei de-a treia omeniri. Şarpele nu este un personaj inventat: sumerienii (sau akkadienii) ar fi extraterestri din constelaţia Şarpelui.

Cosmogonia Maya confirmă cele spuse prin istoria zeului-program Hunab Ku, zeu creator care „a restabilit lumea după cele trei potopuri ce s-au vărsat din gura Şarpelui din Cer”. De ce Şarpele este învinuit de toate cele trei distrugeri, ce legătură este între Şarpele evocat de mayaşi şi cel biblic, poate fi el oare o cometă care ar semăna cu un şarpe şi a fost o intervenţie extraterestră autorizată sau de efracţie a programului iniţial, acestea sunt doar câteva aspecte enigmatice. Turnul Babei – ziguratul din Babilon – a fost transformat în ruine de regele perşilor Xerxes (secolul V î.e.n.)- Alexandru cel Mare a curăţat molozul cu intenţia de a restaura turnul, dar restaurarea n-a avut loc din cauza morţii sale premature.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate