Misterul sferelor din Yakutia

in Curiozitati

Sfera

Despre fenomenul Tungus sau Tunguska s-a spus ca explozia s-ar datora unui meteorit. “Meteoritul Tungus”, unul dintre fenomenele unice ale secolul XX, a cazut în taigaua evenkiana pe data de 30 iunie 1908, la 65 km de asezarea Vanavara si 500 km de Krasnoiarsk, în apropierea râului Podkamennaia Tunguska, afluent al Eniseului.”

Specialistii care au mers in zona incidentului au asemuit zona cu o explozie atomica, asemanatoare cu Hiroshima. In Yakutia, localnicii se feresc sa intre intr-o zona numita de ei Valea Mortii, unde legendele spun ca ar exista un gen de arma lasata de extraterestrii antici ca sa protejeze Terra.
Pe o suprafata vasta, dar slab populata din Yakutia (Siberia), pot fi gasite niste structuri metalice de forma sferica. Se pare ca sunt vechi de peste 700 de ani. In nord -vestul Siberiei, Yakutia, exista o zona ce poarta semnele unui cataclism care a ravasit padurea si a lasat in urma fragmente de piatra imprastiate pe sute de km patrati; tot aici se gasesc si niste sfere misterioase, ingropate in permafrost.

Potrivit dr. Valery Uvarov “instalatia” din Yakutia ar fi responsabila de explozia din Tunguska. Chiar daca este umitor, se pare ca sferele din Yakutia fac parte dintr-o arma cu plasma, capabila sa distruga meteoritii sau asteroizii ce ar putea lovi Pamantul. Cine a construit aceasta instalatie nu se stie, dar este greu de crezut ca ar fi pamanteana.
Inainte de evenimentul petrecut la Tungus, samanii au dat alarma printre localnici, spunand ca au fost avertizati sa se refugieze in locuri sigure. Sa fi fost “spiritele stramosilor” sau extraterestrii ? Un lucru este cert, explozia din Tunguska a produs pagube in natura, insa oamenii au fost departe de incident.

Valea Mortii din Yakutia facea parte in antichitate dintr-un traseu al negustorilor nomazi. Un comerciant din zona, Savvinov s-a dus nepoata in zona sferelor, adapostindu-se. El spunea ca si iarna in micile incaperi din interiorul sferelor este cald ca vara. Vanatorii din zona au patruns si ei pe culoarul in forma de spirala, protejandu-se astfel de frigul noptii, insa au inceput sa se imbolnaveasca. Localnicii spun ca animalele salbatice ocolesc zona.

Amplasamentul sferelor este cunoscut doar de batranii vanatori care obisnuiau candva sa cutreiere zona.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.