Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Misterul ultimelor zile din viața lui Nicolae Ceaușescu, rezolvat! Ce era în fiolele trimise fostului președinte la Târgoviște

in Curiozitati

Unul dintre cele mai mari mistere legate de ultimele zile din viața lui Nicolae Ceaușescu se referă la fiolele care i-au fost trimise fostului președinte în cazarma de la Târgoviște, în decembrie 1989.

Ceaușescu era diabetic, iar în momentele de după Revoluție, aflat la Târgoviște, el primise două fiole de insulină, pentru tratament. Liderul PCR a refuzat tratamentul, iar ulterior, s-a spus că în cele două fiole se afla otrava care trebuia să-i aducă sfârșitul, înainte de proces.

Profesorul Iulian Mincu, medicul care îl mai tratase pe Ceaușescu și în aprilie 1989, a lămurit misterul.

Profesorul Iulian Mincu fusese chemat, în aprilie 1989, la un consult, deoarece echipa de medici care îl trata pe Ceaușescu era depășită de evoluția unui diabet vechi de 10-12 ani. Prof. Mincu a constat că șeful statului se află în precomă hiperosmolară și a reușit să o convingă pe Elena Ceaușescu să accepte terapia cu insulină. Dictatorul întrerupsese tratamentul cu insulină în vara lui 1989, apoi în reluase în toamna acelui an.

În ceea ce privește fiolele de la Târgoviște, medicul a afirmat că în ele se afla insulină și că el personal s-a ocupat de ele.

”Eu personal am luat fiolele de la spitalul nostru și le-am pus în pungă, iar medicul care le-a dus vă poate confirma, mai este și astăzi aici. Doctorul Grigorescu, împreună cu alt doctor, Trifan, le-a dus la Ministerul Apărării și le-a predat ministrului, pentru a fi duse mai departe. Se pare că bolnavul le-a refuzat, considerând că sunt false. Apoi, a citit eticheta… și li s-a spus că fuseseră trimise de mine. Prima dat nu li s-a spus că au fost date de mine, de la spital.

Cred că, dacă știa, nu le-ar fi refuzat. După aceea, nu i s-au mai făcut. În 22 decembrie i s-a făcut insulina. În 23 decembrie, diabetul era echilibrat, spre sfârșitul zilei de 23 începuse să se dezechilibreze. În 24, nu a făcut insulină…Începea ziua de 25 decembrie, tot fără tratament. Starea de tensiune, graba cu care s-a mers cu acest proces, în opinia mea, era dată de situația în care se găsea bolnavul fără insulină”, a spus medicul, pentru DCNews.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate