Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Moda actuală printre interlopi: fac pe şmecherii în trafic, cu maşini de lux închiriate, apoi fac zob automobilele

in Stiri online

Patronul unei firme din Galaţi a dezvăluit modul în care afacerea i-a fost grav afectată de indivizii care folosesc tot felul de metode pentru a face praf limuzinele închiriate, cu care se dau mari prin oraş sau în ţară. Apoi, maşinile sunt abandonate cu avarii mari.

El povesteşte cum un interlop din Galaţi, pe nume Petrică Ioan Donciu, i-a făcut praf mai multe maşini scumpe, iar autorităţile române nu ar fi făcut aproape nimic pentru a stopa fenomenul. Donciu (34 ani) este cunoscut ca proxenet, având la activ şi o condamnare, în Italia, după ce carabinierii l-a arestat pentru că a constrâns prin violenţă mai multe românce să se prostitueze.

Pasionat de Volkswagen

Potrivit lui Cristian Vasile, Donciu a distrus până acum, doar în această vară, trei maşini din proprietatea Este Auto România: două Volkswagen Golf VII şi un Volkswagen CC. Toate trei au fost închiriate prin interpuşi, respectiv doi taximetrişti şi o femeie din Giurgiu.

„Primul Golf l-a avariat în încercarea de a fugi de Poliţia Rutieră, lovind o maşină a unui cetăţean din Galaţi, abandonând maşina cu geamurile deschise, deşi afară ploua, în parcarea din spatele blocurilor de la IFR. Poliţia nu l-a prins, deşi l-au urmărit cu girofarele două echipaje“, povesteşte patronul „Est Auto România“.

Omul a mai mărturisit că, ulterior, Poliţia l-a căutat pe el pentru a-l întreba de ce a fugit de Poliţie, mergând pe concluzia că, fiind administratorul firmei, el ar fi fost la volan.

„Ei nu ştiau unde dispăruse maşina. M-am oferit să le-o găsesc eu după poziţia GPS şi i-am condus la locul unde o abandonase. Le-am cerut să cheme criminalistica pentru amprente. Au spus că nu este cazul. Atunci ne-am dat seama că Poliţia nu are niciun chef să prindă infractorii“, a mai spus Vasile. Maşinile de Poliţie care l-au urmărit pe interlop nu au filmat incidentul deşi avea la bord echipamentul necesar pentru acesta.

Al doilea Golf a scăpat doar cu turbina făcută praf, după numeroasele liniuţe făcute noaptea prin Galaţi. „Noroc că s-a stricat turbina, că altfel era posibil să aibă daună totală“, adaugă patronul. Donciu a apelat, pentru a închiria cea de-a treia maşină (Volkswagen CC), la o persoană din Giurgiu.

„Aceasta i-a dat maşina lui şi a dispărut. În prima seară a atacat un taximetrist cu un cuţit, spărgându-i geamul taxiului pentru că îndrăznise să-i taie calea. În zilele următoare am primit zeci de rapoarte de la sistemul GPS prin care eram anunţaţi că maşina este condusă brutal, depăşiri de viteză în localitate cu 170-180 km la oră“, povesteşte Cristian Vasile.

Oamenii firmei au pornit discret în urmărirea lui şi l-am fotografiat în trafic de mai multe ori, pentru a avea probe la reclamaţiile la Poliţie. „Am fost la sediul Poliţiei Rutiere şi le-am descris situaţia şi le-am sugerat să încerce o operaţiune discretă. Ne-am oferit să le punem noi la dispoziţie maşini cu numere de alte judeţe pentru a nu stârni suspiciuni. Mi-au spus că au ei tacticile lor şi că ştiu cum să acţioneze, însă nu l-au prins“, adaugă bărbatul.

Citeste mai mult pe Adevarul.ro

Sursa foto  Adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate