Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Montaj parchet laminat

in Constructii

Pasi+simpli+pentru+montarea+parchetului+laminat_58490

Necesar:


– Moment Parchet
– Moment Super Fix
Mod de operare:

Pentru montarea corecta a parchetului laminat, suportul trebuie sa fie plan si rigid. In cazul prezentat in emisiune, planeitatea a fost obtinuta prin turnarea sapei autonivelante (vezi operatiune „Sapa autonivelanta”).
Inainte de aplicarea parchetului se aseaza pe suport un strat de separatie, pe care il gasiti la orice magazin ce comercializeaza parchet laminat. Acesta are mai multe roluri, de termo- si fonoizolatie, dar si de a asigura glisarea parchetului la contractii si dilatari.
Lipirea se va face pe canturi folosind Moment Parchet. Avantajul principal este rezistenta la apa a lipiturii, precum si consumul redus pe unitatea de suprafata si lipsa totala a mirosului. Acolo unde conditiile permit, se stabileste orientarea lamelelor de parchet astfel incat rosturile dintre ele sa fie paralele cu latura scurta a camerei.
Consumul este de 5-10 grame pe metru liniar. Un recipient de 750g este suficient pentru aproximativ 30 m² de parchet laminat.
Nu este indicat sa se prelucreze sub o temperatura de +3ºC.
Lipirea realizata este foarte puternica, definitiva la numai 12 minute de la aplicare. Materialul care iese printre caneluri trebuie imediat sters cu o carpa umeda. Dupa intarire, surplusul nu mai poate fi indepartat decat mecanic.
Suprafata de parchet trebuie sa fie montata cu rosturi de dilatatie la pereti, stiut fiind faptul ca materialul „lucreaza” functie de conditiile de temperatura si umiditate.
Spatiul ramas între perete si parchet se mascheaza cu ajutorul plintelor. Acestea se monteaza foarte simplu, cu ajutorul lui Moment Super Fix. Se aplica în cantitate mica, numai pe suprafata care vine în contact cu peretele. Se aplica in linie dreapta sau sinusoidala pe lungime (in functie de latimea plintei). Se preseaza usor si montarea este gata.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate