Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Montare gresie cu timp normal de intarire

in Constructii

652x450_118208-fa-economii-si-monteaza-singur-gresia

  Necesar:
– Ceresit CM 11
– Ceresit CE 35.

Recomandare:
In cazul in care placile ceramice alese sunt absorbante, se recomanda utilizarea sistemului pentru placari standard Ceresit format din: adezivul Ceresit CM 11 si chitul de rosturi Ceresit CE 35.
(Suprafetele puternic absorbante se vor amorsa in prealabil cu grundul Ceresit CT 17)
Mod de operare:
Se introduce continutul unui sac de 25 kg de Ceresit CM 11 într-o cantitate de 6 – 6,5 litri de apa curata, rece. Se amesteca mecanic.
Adezivul Ceresit CM 11 se foloseste pentru placi ceramice absorbante, la interior si exterior. Este rezistent la apa si înghet, usor de aplicat si poate fi folosit în medii cu umiditate permanenta.
Consumul orientativ al adezivului este intre 2,0 – 4,0 kg/mp
Intinderea adezivului se face cu o gletiera cu dinti de 10 mm, astfel incat placile, odata presate, sa faca contact pe cel putin 65% din intrados. Asezarea placilor se face incepand din partea cea mai expusa vederii, pentru ca straifurile sa ramana intr-un loc mai putin vizibil.
Nu este necesar ca înainte de montare placile sa fie tinute în apa.
Pentru a va asigura ca placile sunt paralele, se pot folosi distantiere.
Rosturile vor fi chituite dupa cel putin 24 de ore.

Montare gresie cu timp de intarire foarte scurt

Necesar:
– adeziv Ceresit CM 14

Recomandare:
In cazul in care placile ceramice sunt absorbante si daca se doreste ca suprafata placata sa poata fi circulabila cat mai rapid, se recomanda adezivul Ceresit CM 14, care are un timp de intarire incredibl de scurt, de numai trei ore!
Mod de operare:
Pentru prepararea a 25 kg sunt necesari 6,25 l apa. Amestecarea se face numai mecanic. Intinderea se face cu o gletiera cu dinti de 10 mm, astfel incat placile, odata presate, sa faca contact pe cel putin 65% din intrados. Acestea nu se vor inmuia in apa. Timpul de punere in opera este de o ora si jumatate de la preparare.
Dupa 3 ore se poate chitui.

Chituire rosturi gresie

Necesar:
– Ceresit CE 35

Mod de operare:
Placile de gresie, inclusiv rosturile, sunt supuse unui trafic intens. Din acest motiv se recomanda utilizarea unui chit de rosturi rezistent la abraziune, spre exemplu Ceresit CE 35, disponibil intr-o paleta larga de culori.
La un sac de 5 kg se adauga 0,9 litri de apa.
Se amesteca mecanic in doua reprize cu o pauza de 3 minute intre ele. Se aplica cu o gletiera de cauciuc, si se intinde de-a lungul rostului. Indepartarea surplusului de chit de pe placi se face cu o gletiera cu burete, care se va clati bine si des.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Constructii

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate