Morar şi Buzdugan, cercetaţi penal

in ShowBiz

Lovitură dură pentru Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Judecătorii au admis cererea făcută de blogger-ul clujean Radu Valentin Băzăvan, care îi acuză că i-au furat poantele. Cei doi oameni de radio au fost daţi pe mâna procurorilor şi sunt cercetaţi penal pentru infracţiuni pedepsite cu până la 4 ani de închisoare.

daniel_buzdugan_morar

Nu le mai arde de glume! Daniel Buzdugan (41 de ani) şi Mihai Morar (34 de ani) au primit, luni (25 ianuarie), o veste teribilă în cazul plângerii făcute de Radu Valentin Băzăvan, la Judecătoria Sectorului 1. Dosarul, care fusese clasat anul trecut, va fi trimis procurorilor pentru a se începe urmărirea cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 139 ind. 8 şi art. 140 alin. 1 lit. d şi f din Legea 8/1996, care prevede drepturile de autor.

”Dosarul a ajuns la Poliţie şi la procurori. S-a început oficial urmărirea penală şi au calitatea de suspecţi. Se fac cercetări în continuare”,  a precizat, pentru Click!, avocatul lui Băzăvan, Cosmin Suciu.  Iar asta la patru ani de când blogger-ul clujean se zbate să dovedească faptul că Buzdugan şi Morar i-ar fi preluat un articol, “Sloganele judeţelor din România”, de pe pagina sa de Internet, groparu.ro. “Las justiţia să-şi facă treaba. Nu am simţit de la ei că s-ar căi vreun pic pentru ce au făcut. Poate sperau că e o joacă de copii. Dar, să ai o urmărire penală pe numele tău nu e prea comod”, ne-a declarat Băzăvan.

Buzdugan: «Nu ne-a anunţat nimeni nimic»

Infracţiunile pentru care sunt cercetaţi acum cei doi oameni de radio prevăd pedepse cu închisoarea de până la patru ani. Blogger-ul clujean este însă decis să meargă mai departe pentru a-i vedea pedepsiţi pe cei acuzaţi că i-au furat poantele. ”Ştiu că riscă o pedeapsă cu închisoarea sau o amendă penală. Nu sună bine, dar nu am ce le face. Dacă mă sunau şi vorbeau cu mine, atunci poate nu se ajungea aici. Ei au acest obicei de ani de zile şi nu mi se pare normal”, a spus hotărât clujeanul. Contactat de reporterii Click!, Daniel Buzdugan a susţinut că nu ştie nimic despre hotărârea judecătorilor. ”Nu ne-a anunţat nimeni, nu ne-a spus nimic nici un avocat. Nu ştiam acest lucru. Nu ştiu ce să spun despre acest aspect până nu vorbesc cu avocatul nostru”. Colegul său, Mihai Morar, nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta un punct de vedere vizavi de acuzaţiile care li se aduc.

A scris comedia «Usturoi»

În octombrie, Click! a scris pe larg despre nemulţumirea lui Radu Băzăvan. Deşi se luptă în instanţă pentru drepturile de autor, el nu a stat pe loc în carieră. A realizat un film de lung metraj, intitulat “Usturoi”, ce va putea fi văzut până pe 28 ianuarie la cinematograful “Florin Piersic” din Cluj-Napoca, dar şi la Bucureşti – Scala, Botoşani – Cinema Unirea, Craiova – Patria, Deva – Patria, Iaşi – Victoria Republica, Piteşti – Sebastian Papaiani, Piatra Neamț – Dacia şi Tg. Jiu – Sergiu Nicolaescu. Comedia ”Usturoi” a fost scrisă şi produsă de Radu Băzăvan şi regizată de Lucian Alexandrescu.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.