Motivul pentru care oltencele sunt “slabe băț”!

in Articole

4 ani m-am frământat până am înțeles de ce oltencele sunt slabe băț și am făcut nici nu mai știu câte studii de laborator! Într-o bună zi am avut o dublă revelație și așa a început povestea unuia dintre cele mai iubite, consumate și premiate suplimente alimentare, capabil să distrugă grăsimile și să scadă colesterolul. Este vorba despre Hof Lipomin,  își începe cercetător Ștefan Manea relatarea.

d5090506bf3acd398ec04ce04e9bc8fd

În acest fel, grăsimile rele nu se dezvoltă și nu se depozitează în organism

Eu sunt din comuna Goicea, județul Olt și la noi în sat longevitatea este la ordinea zilei. Oamenii au apucat dintotdeauna vârste foarte înaintate și asta a fost privit ca ceva foarte firesc!

De asemenea, oltencele, mă refer la cele care trăiesc și muncesc în zona Olteniei, nu la cele care au plecat la oraș și au luat alte obiceiuri alimentare, au fost dintotdeauna slabe băț! Bine și din cauza muncii, dar de muncit muncesc toate indiferent de regiune geografică, însă oltencele nu au avut niciodată probleme cu greutatea! Aceste două lucruri m-au pus serios pe gânduri și m-au obligat la analizarea atentă a fenomenului.

Cercetând, am descoperit că cele două lucruri se datorează…prazului.

De ce ajută prazul la slăbit?

Acesta ascunde o bogăție extraordinară de substanțe, printre care niște compuși sulfurați capabili să activeze anumite enzime care distrug grăsimile. Prazul este chiar mai bun decât ceapa roșie care datorită antocianinelor este mai bună decât ceapa albă sau galbenă.

Consumul regulat de praz, care este nelipsit de pe masa familiilor din Oltenia, pur și simplu  nu permite ca acestea să se dezvolte și să se depoziteze pe artere sau sub piele.

Asta se datorează mai ales siliciului care este unul dintre inamicii cei mai redutabili ai colesterolului rău, nimicindu-l încă din momentul în care acesta începe să se producă sau să se depună în organism!

De asemenea, afecțiunile cardiace, respiratorii și pulmonare sunt evitate dacă se consumă praz de la o vârstă cât mai mică. În plus nici nu miroase așa de tare ca ceapa, așa că nu văd nici un motiv de a nu fi mâncat oricât de des!

Oltencele gătesc totul cu praz, dar mai ales îl folosesc în stare crudă pe lângă orice mâncare. Știu că există un întreg folclor hazliu legat de preferința noastră pentru consumul acestei legume, care a devenit un brand al zonei, mă amuz copios, dar n-aș renunța niciodată la a-l mânca!

Cel mai bogat pământ al țării, în Oltenia

A doua revelație importantă a fost legată de faptul că studiind solul din Oltenia și din toată Lunca Dunării am descoperit că este cel mai bogat pământ al țării și generează plante cu sisteme microenzimatice complete și complexe.

Cele două descoperiri m-au făcut să-mi doresc să inovez un produs capabil să pună în valoare aceste daruri dumnezeiești făcute românilor. Așa am creat suplimentul alimentar Hof Lipomin  care ne-a adus premii și medalii de aur obținute internațional, dar mai ales respectul publicului românesc.

Este consumat îndeosebi pentru excepționalele sale calități de reducere a colesterolului, scădere a trigliceridelor și neutralizarea radicalilor liberi și este unul dintre cele mai bine vândute produse ale companiei noastre – conchide Ștefan Manea.

Prin urmare, consumați praz din zona Olteniei pentru a avea o talie subțire, longevitate și sănătate de fier!

Nu-l îmbibați în sare, deoarece se întâmplă același fenomen ca în cazul mujdeiului de usturoi.

Articol scris de Adriana Caranfil / Sursa: Aquiahora.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*