Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Mult prea tarziu sa mai putem face ceva! Lumea este în pragul celui mai cald an din istorie

in Spiritualitate

Lumea este în pragul celui mai cald an din istorie, după cum arată datele din primele patru luni ale anului. De asemenea, ultimele 12 luni, dacă ar fi analizate, au bătut recordurile mondiale de căldură.

646x404 (1)

Anul acesta, Antarctica a trecut prin cele mai calde două zile din istorie. Temperaturile au fost înregistrate în martie. De asemenea, Guinea Ecuatorială, Ghana, Venezuela şi Laos au înregistrat cele mai crescute temperaturi din istorie. Potrivit datelor de atăzi, primele patru luni ale anului au fost cu 0,80 grade Celsius mai calde decât media istorică. Cercetătorii se tem că acesta este finalul perioadei de 18 ani de pauză în încălzirea globală. Profesorul Adam Scaife de la Met Office a declarat că „avem şanse mari să stabilim un record mondial anul acesta. În decembrie am preconizat că temperaturile vor fi mai calde cu 0,64 de grade Celsius, dar deja se întrece această estimare“.

Meteorologii avertizează că fenomenul El Nino din Oceanul Pacific va duce la ploi la tropice şi secetă în Africa şi India. El Nino încălzeşte atmosfera Pământului. Potrivit datelor NASA, 2014 a fost cel mai cald an din istorie, cu 0,68 grade Celsius mai mari decât media. Planeta are termen de expirare Cu excepţia anului 1998, cei mai calzi 10 ani din istorie au avut loc din 2000 încoace. Un efect al acestui lucru este topirea gheţarilor din zona Arctică. Sateliţii au observat această micşorare din 1979. În fiecare deceniu, pierdem 12% din gheaţa arctică. În 2012, jumătate din gheaţa arctică prezentă şi studiată în 1979 dispăruse. Mările au un nivel din ce în ce mai crescut, din cauza topirii gheţii din Groenlanda, Antarctica şi Alaska. Unele oraşe, cum ar fi Miami, ar putea ajunge sub ape până în 2050.

Nivelul dioxidului de carbon din aer e cu o treime mai mare decât la începutul Revoluţiei Industriale din 1750 şi cel mai mare din ultimii 800.000 de ani. Cu cât e mai mult dioxid de carbon în aer, oceanele devin acide şi organismele din ele mor. Practic, până la finalul secolului, oceanele ar putea fi un dezastru, iar ecosistemele s-ar putea transforma definitiv.

Citeste mai mult: adev.ro/noypia

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate