Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Munca part-time va fi taxată la fel ca cea cu normă întreagă din data de 1 iulie. Statul vrea astfel să aducă la lumina salariile din așa-numită zonă “gri” a economiei

in Articole/Economie/Stiri online

De la 1 iulie se va aplica această măsură angajaților part-time care lucrează 2, 4, 6 ore, nu au nicio altă sursă de venit(contract de muncă sau pensie) și câștigă sub 1.065 lei net/lună.
Patronii firmelor care au angajați care lucrează part-time vor plăti de la 1 iulie aceeași contribuție pe care o plătesc pentru salariul minim pe economie, pentru o normă întreagă.
Părerea oamenilor de afaceri este că principalii afectați de această măsură vor fi tinerii pe care patronii nu vor ezita să-i concedieze.
Ministerul Finanțelor prin această măsură vrea să aducă la lumină salariile din așa-numită „zonă gri” a economiei. Oficialii din Finanțe susțin că mulți patroni încheie contracte part-time și o parte din salarii nu apar în acte, oamenii fiind plătiți „la negru”.
Președintele consiliului IMM-urilor, Liviu Rogojinaru, a declarat: „Munca la gri se va reduce în momentul în care scad taxele pe salariul omului și atunci firmele nu mai au de ce să se gândească la tot felul de tertipuri ca să poată să plătească din alte surse salariații.”
Multe firme mici nu au nevoie de angajați cu normă întreagă și patronii spun că ar fi mai bine să fie sancționați cei care vor să păcălească statul și să nu fie schimbat regimul fiscal pentru toți.
În acte, cu un singur job part-time pentru care angajații primesc circa 500 de lei, apar peste 360.000 de români, iar autoritățile susțin că suma primită de aceștia este prea mică ca să fie și adevărată.
În prezent, patronii firmelor plătesc o contribuție de 80 de lei pentru un contract de 2 ore/zi și 330 de lei pentru un contract de 8 ore/zi.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate