Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Muraturi

in Muraturi - Conserve

652x450_032694-muraturi

Muraturi
Nu-i de ici de colo vorba „sa-ti faci vara sanie si iarna caruta”. Dar toamna ce sa faci? Pregatesti camara adica pui muraturile, faci dulceturile, sucul de rosii si bulionul. Si inca ceva: afli noi retete pentru camara ta.

Muraturi in sare pentru iarna
Pregatirea butoiului
Muraturile de iarna se fac in butoiase de stejar, a caror marime depinde de nevoile casei. Butoiul se spala si se opareste bine (butoiul intrebuintat numai pentru muraturi devine cu atat mai bun, cu cat se invecheste). Daca are miros de mucegai se stinge in el o mana de var. Dupa ce s-a stins varul, se spala butoiul cu mai multe ape, frecandu-l cu o perie si se lasa sa se zvante. Se freaca apoi inauntru cu usturoi pisat.

Modul de preparare al muraturilor
Se spala in doua, trei ape castraveti, pepeni verzi mici, ardei lungi, gogonele, mere tari, telina, patrunjel, morcov. Tot zarzavatul intrebuintat trebuie sa fie proaspat si nevatamat, altfel se inmoaie in timpul iernii. Se aseaza toate in butoi, in proportiile dorite, se adauga cateva fire de marar uscat si frunze de visin care tin muraturile tari, iar deasupra se toarna saramura clocotita, facuta din 500 g de sare la 10 litri de apa. Pentru ca muraturile sa fie gustoase si sa tina mai bine, se adauga cate 1 litru de otet la fiecare 10 litri de apa. Se astupa bine cu dopul de lemn si in fiecare zi, timp de 10 zile, se rostogoleste putin butoiul prin curte sau prin balcon, ca sa se amestece bine muraturile si saramura sa le cuprinda pe toate. Se aseaza apoi butoiul intr-un loc uscat si se desfunda atunci cand se vor consuma muraturile.

Muraturi pentru iarna in borcan
Mod de preparare
Intr-o oala mare, se pun la fiert 9 litri de apa cu o jumatate de kilogram de sare si jumatate de litru de otet. Se aseaza in borcane de sticla, de 5-6 litri, bucati de varza rosie, bucati de conopida, alternand cu morcovi si telina taiate felii mai groase, gogonele si ardei lungi. Se infasoara borcanul cu o carpa groasa bine umezita si se toarna fierbinte solutia de apa cu sare si otet (daca este bine infasurat cu carpa uda, borcanul nu plesneste). Se pun deasupra cateva boabe de piper, cativa catei de usturoi, 2-3 frunze de dafin si o creanga de marar uscat. Se leaga borcanul cu hartie celofan pusa in doua si se tine la caldura pana se limpezeste apa. Se pune spre pastrare la un loc racoros.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem.

Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Muraturi - Conserve

Castraveciori murati

Castraveciori murati Ingrediente: castraveti mici, frunze de visin, marar uscat, ardei iute,

Retete:Gogosari

Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt pregatiti
LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web