Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Muscatura de capusa: Simptome boala Lyme si analize de sange recomandate

in Sanatate

Boala Lyme este o infectie multisistemica cu numeroase posibile manifestari clinice. Evolutia clinica a bolii Lyme cuprinde 3 etape. Manifestarile din stadiul I apar la 2-30 de zile dupa intepatura capusei, iar pacientii manifesta simptome nespecifice: febra, durere musculara, cefalee, oboseala. Manifestarile dermatologice cu eritem migrator ca simptom caracteristic apare la 60-80% dintre persoanele infectate. Eritemul migrator este considerat simptom specific, caracteristic fazei I a bolii Lyme.

Borelioza, boala Lyme sau boala muscaturii de capusa este determinata de bacteria Borrelia burgdorferi, transmisa prin muscatura de capusa infectata. Prezenta sau absenta infectiei poate fi depistata cu ajutorul testelor de laborator, analize de sange

Faza II are loc la cateva saptamani pana la cateva luni post-infectare si se manifesta ca boala sistemica, cu numeroase simptome nespecifice (de exemplu: manifestari neurologice). Manifestarile clinice din aceasta faza sunt urmatoarele: Artrita Lyme, Acrodermatita cronica atrofica (ACA) si Sindroame neurologice cronice.

Analize medicale de laborator recomandare in cazul muscaturii de capusa

Borrelia burgdorferi sensu lato: Anticorpi IgM, IgG
Borrelia: Western Blot Anticorpi IgM, IgG

Consultati medicul daca ati fost muscat de o capusa si aveti simptome

Numai o mica parte din cazurile muscaturii de capuse duc la boala Lyme. Cu cat ramane capusa mai mult atasata de piele, cu atat creste riscul de boala. Infectia Lyme este putin probabila in cazul in care capusa este atasat mai putin de 36 pana la 48 de ore. Tratamentul pentru boala Lyme este mult mai eficient daca este inceput din timp.

Mergeti la medic, chiar daca simptomele dispar

Este important ca medicul dumneavoastra sa va consulte, chiar daca semnele si simptomele dispar. Absenta simptomelor nu inseamna ca boala dispare. Lasata netratata, boala Lyme se poate raspandi in alte parti ale corpului de la cateva luni pana la ani de la infectare, cauzand artrita si probleme ale sistemului nervos. De asemenea, capușele pot transmite alte boli, cum ar fi babesioza si febra capusei Colorado.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate