Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

MUZEUL FEMEII-Unicat in lume

in Curiozitati/Diverse

In localitatea daneza Aarhus se afla un muzeu unic in lume:Muzeul Femeii.In anul 1984,aici a fost fondat acest muzeu pentru prezentarea istoriei si vietii femeilor din Danemarca.Aici poate fi urmarita istoria de un secol si jumatate a vietii sexului frumos.Potrivit ideii organizatorilor,acesti 150 de ani au adus cea mai rapida si mai radicala schimbare in viata femeii,acasa,in familie,la locul de munca,dar si in societate.In aceeasi perioada s-a schimbat in mod radical si durabil modul femeilor de a se imbraca,de a prepara mancarurile,s-a accentuat ritmul lor de viata,inregistrandu-se mari transformari in morala si traditiile specifice.

Ce exponate contine Muzeul Femeii?Obiecte,picturi,fotografii care prezinta viata,obiceiurile,traditiile,munca femeilor,toate acestea asezate in ordine cronologica,ca sa evidentieze schimbarile,evolutiile ce au avut loc.In arhiva traditiilor orale,au fost inregistrate pe banda de magnetofon marturiile femeilor despre traditiile pe care le cultiva.Se vorbeste despre dans,nunti,botezuri,inmormantari,seceris,nasteri,cresterea copiilor,calatorii,calitatea de a fi bunica,despre succese si esecuri.Muzeul Femeilor pastreaza,in arhiva sa fotografica,fotografii de la inceputul secolului,cu felul de a se imbraca,de a munci al femeilor,imaginea mamei cu copilul,cu locul femeii in familie,in societate.

112244

In muzeu exista o colectie intitulata ”Femeile in arta”,cu obiecte si lucrari de arta realizate de femei,lucrari artizanale,picturi in acuarela si in ulei,litografii,sculpturi.Muzeul femeii este o colecţie de simboluri ale feminităţii, ce conţine obiecte banale, dar care prind viaţă în poveşti despre educaţie şi drepturi, comunitate şi muncă, egalitate şi libertate, îngrijire şi sănătate, instituţia de a da naştere,etc.

De mentionat ca la Muzeul Femeii lucreaza doar femei,40 la numar.

mf1mf2mf3

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate