Nibiru și zeii sumerieni Anunnaki între mit și adevăr

in Curiozitati

Tot felul de fenomene gravitaționale îngrozitoare sunt asociate cu Nibiru și se crede că această planetă, numită și Planeta X reprezintă o amenințare pentru Pământ. Există dezacorduri între cercetători pe această temă, deși nimeni nu a văzut-o încă. Mitologic vorbind, Nibiru este prezentată în scriele antice sumeriene.

Există o teorie că această planetă este locuită de Anunnaki, ființe extraterestre care au venit pe Pământ pentru a o salva. Conform textelor cuneiforme antice, despre care se crede că sunt printre cele mai vechi scrieri cunoscute până în prezent, acești Anunnaki au venit pe Pământ de pe o planetă din Sistemul nostru Solar, numită Nibiru, acum peste 6000 de ani. Din păcate, mulți oameni nu au auzit despre Nibiru, deoarece știința susține că aceasta nu există. Potrivit lui Sitchin, prezența acestei planete este foarte importantă pentru trecutul și viitorul umanității. În 1976, Zecharia Sitchin a ridicat controverse după publicarea cărții sale „The Twelfth Planet”. În această carte, dar și în următoarele, Sitchin prezintă propriile traduceri ale textelor sumeriene antice, care spun povestea incredibilă a originii omului pe Pământ, o teorie complet diferită față de ceea ce ni s-a prezentat oficial.

Chiar și New York Times a vorbit despre Nibiru în 1982: „Ceva dincolo de cel mai îndepărtat punct al Sistemului Solar cunoscut pare să tragă spre Uranus și Neptun. Câteva forțe gravitaționale continuă să deranjeze cele două planete uriașe, cauzând nereguli în orbitele lor. Forța indică o prezență îndepărtată și invizibilă, un obiect mare care poate fi mult căutata Planetă X. … Ultima oară, o serioasă cercetare a orizonturilor a condus la descoperirea celei de-a noua planete, Pluto, în 1930”.

Conform unui articol publicat în Newsweek pe 13 iulie 1987, NASA a dezvăluit că ar putea exista o a zecea planetă care se învârte în jurul Soarelui nostru. Potrivit lui John Anderson, cercetător la NASA, Planeta X s-ar afla undeva pe acolo, dar nu în apropierea planetelor noastre. Articolul din Newsweek afirmă: „dacă el are dreptate, două dintre cele mai intrigante puzzle-uri din știința spațiului ar putea fi rezolvate: ce a cauzat misterioasele nereguli în orbitele lui Uranus și Pluto în secolul al XIX-lea? Si ce a dus la dispariția dinozaurilor acum 26 milioane de ani?”

Etana este al treisprezecelea rege al Primei Dinastii Kish, stabilit după potopul biblic, „primul care s-a ridicat la cer”. Este vorba despre un extraterestru Anunnaki? Etana a trăit după potop, iar povestea lui este descrisă de istoricul italian Alberto Fenoglio: „Regele Etana a trăit acum 5000 de ani, era numit Regele-Zeu și a fost primit ca oaspete de onoare într-o navă zburătoare de forma unui scut, care a aterizat în spatele Palatului Regal, înconjurat de un vârtej de flăcări. Lângă nava zburătoare, au venit bărbați înalți, blonzi cu tenul închis la culoare, iar regele le-a urat să fie frumoși ca zeii. Ei l-au invitat să îi urmeze, dar sfătuitorii săi au preferat ca acesta să meargă cu obiectul zburător.

Într-un vârtej de flăcări și fum, el s-a înălțat atât de sus, încât mările, insulele și continentele păreau ca niște puncte într-un coș, apoi au dispărut din câmpul vizual”. Venit și el la bord cu un clopot, Vulturul i-a spus lui Etana: „Uită-te, prietene, cum apare pământul! Marea egală cu Casa Muntelui. Pământul a devenit doar un deal. Întinderea mării este cât o cadă”.

Nibiru – casa rasei de extratereștri Anunnaki.

Zecharia Sitchin descria Nibiru ca fiind cea de a 12-a planetă, prin prisma cosmologiei sumeriene. Nibiru este habitatul unor extratereștri numiți Anunnaki, o civilizație extraterestră foarte avansată. Cercetătorii au vorbit despre posibilitatea existenței unei planete imense cu o orbită ciudată în jurul Soarelui nostru.

Deși oficial se crede că Nibiru sau Planeta X este doar un mit, există mulți cercetători și oameni simpli care chiar cred că Nibiru este mai mult decât atât.

Există dovezi despre Nibiru? În 2008, cercetătorii japonezi anunțau că, potrivit calculelor lor, undeva trebuie să existe o planetă „nedescoperită”, situată la o distanță de 100 AU (1 AU=distanța Pământ-Soare=149.6 milioane km), care are o mărime de 2/3 din cea a Pământului. Aceste calcule susțin ipoteza existenței Planetei Nibiru. Conform câtorva texte antice din Mesopotamia, există dovezi clare care sprijină teoria că Nibiru are o perioada orbitală de 3600 de ani. Numărul 3,600 era reprezentat de sumerieni ca un cerc mare.

Interesant este faptul că și Washington Post a scris despre misterioasa planetă: „Un corp ceresc, posibil, mare cât planeta Jupiter și atât de apropiată de Pământ, încât o putem considera parte din acest Sistem Solar, a fost descoperită în direcția Constelației Orion de un telescop orbital de la bordul satelitului astronomic al Statelor Unite… ‘Nu vă pot spune decât că nu știm ce este’, a spus Gerry Neugebauer, cercetător al IRAS”. 

Și alte publicații au vorbit despre Nibiru. Un articol apărut în 1988 în Astronomical Journal, scris de R. Harrington sugera existența unei planete imense necunoscute. Harrington susținea că există o planetă de trei – patru ori mai mare decât Pământul, cu distanța față de Soare de trei – patru ori mai  mare decât cea a lui  Pluto. Conform modelului matematic care a fost prezentat, se crede că Planeta X sau Nibiru are o orbită eliptică extremă de 30 de grade.

Conform textelor antice, Nibiru este învăluită de un nor de oxid de fier roșu care dă o culoare roșiatică râurilor și lacurilor. Se presupune că această planetă misterioasă, cu un diametru de patru ori mai mare decât cel al Pământului, este habitatul unei rase de extratereștri Anunnaki. Poate cauza întuneric zile întregi în timp ce trece pe lângă alte planete, posibil chiar să își oprească rotația pe durata tranzitării spațiului, datorită proprietăților sale magnetice incredibile.

Nibiru este numită „Distrugătorul” în Kolbrin, o versiune a Bibliei aflată la o mănăstire din Glastonbury, Scoția. Oamenii au uitat zilele Distrugătorului. Doar cei înțelepți știu unde a dispărut și că se va întoarce la un moment dat. … Este Distrugătorul… Culoarea sa era strălucitoare și feroce și mereu schimbătoare, cu o aparență instabilă… un corp fioros de flăcări. 

Un scenariu apocaliptic pornit acum zeci de ani, a fost adus în prim-plan de curând de către evreii religioși în Israel, care uimeau publicul cu mesaje spirituale ciudate. Dar fiecare aspect al acestei povești este învăluit de controverse. “Acea zi va fi o zi a mâniei, o zi a necazului și suferinței, o zi a pustiirii și dezolării, o zi a întunericului și obscurității.” Zephaniah 1:15 (The Israel Bible™)

Sursa: ancient-code.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.