Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Noile condiții pentru străinii care vor să muncească în Marea Britanie: ”Nu vor ca libertatea de circulaţie să continue ca în trecut”

in Evenimente/Extern/Stiri online

Premierul Theresa May a anunțat în cadrul summitului G20 din China, că odată cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, cetățenii străini care vor să muncească în UK vor fi obligați să îndeplinească anumite condiții și ar putea fi evaluați de către autorități.

Pentru a ajunge în Marea Britanie la muncă, orice cetățean străin este obligat să aibă job-ul asigurat înainte de a intra în țară și să poată dovedi asta autorităților. Cu alte cuvinte, străinii vor mai putea lucra în Regatul Unit dacă încheie în prealabil un contract de muncă cu o agenție de recrutare sau direct cu angajatorul, în cazul în care este posibil, condiție esențială pentru acordarea permisului de ședere.

De asemenea, cetățenii străini ar putea fi evaluați pe baza unui sistem de puncte prin care un imigrant este examinat prin prisma ocupaţiei sale, a calificării și a altor factori. Experţii anticipează că această schimbare va reduce, anual, numărul imigranţilor cu câteva zeci de mii. Cei mai afectaţi vor fi cei fără studii superioare și calificări.

„Chiar nu vreţi să întrebaţi un fost secretar de interne despre detaliile unui sistem bazat pe puncte. Una dintre întrebări este dacă sistemele pe bază de puncte funcţionează sau nu, și așa mai departe. Ceea ce spun este că vocea poporului britanic a fost foarte clar. Au vrut control în privinţa circulaţiei oameni care au intrat din Uniunea Europeană. Nu vor ca libertatea de circulaţie să continue ca în trecut. Vom oferi acest lucru”, a declarat Theresa May, în cadrul summitului G20.

Cu toate acestea, premierul britanic i-a asigurat pe cetăţenii europeni care locuiesc în prezent în Marea Britaniei că nu vor fi afectaţi de nicio schimbare a statutului lor înainte de ieșirea oficială a Marii Britanii din UE, după doi ani de negocieri.

„Un sistem bazat pe puncte le-ar oferi cetăţenilor străini dreptul de a veni în Marea Britanie dacă ei îndeplinesc anumite criterii… Un sistem de imigraţie care funcţionează pentru Marea Britanie ar garanta că dreptul de a decide cine intră în ţară îi revine guvernului”, a explicat purtătoarea de cuvânt a premierului britanic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate