Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Norme de televiziune

in Diverse

Camera video – Panasonic M40 , M50 , MS4, SUA, NTSC, CSI, OIRT, FRANŢA, SECAM, MESECAM, PALSECAM, SECAM BG,SECAM DK.

VHS –Video Home Sistem ( sistem video pentru acasă, pentru amatori )
VHSC –cameră micuţă.

SUPER 8 mm ( lăţimea benzii este de 8mm; banda este de mărimea unei casete audio)

SUPER S VHS – imprimă sunetul şi imaginea digital.

Videocamerele VHS folosesc casetele video FULL SIZE (mărime mare);şi casetele sunt VHS sau super VHS ( benzi crom,metal).

*VIDEOCAMERA
Părţi componente
1.Obiectiv – are o apărătoare a lentilelor ( se aşează pe parasolarul de cauciuc).

2.Compartimentul de reglare şi comandă a modurilor de lucru.(manual sau automat).

3.Comutatorul de trecere de pe cameră –VTR (video – transmicion) de pe recorder sau player; video BROTRAST (pentru televiziune ); Triniton tuburi foarte performante. – VIDEO TAPE RECORDER – video bandă înregistrare.

4.Compartimentul de alimentare cu suportul bateriei(baterii 12w, 2 amperi acumulatori).

5.Ocular (are posibilităţi de reglare a dioptriilor)- conţine: adaptor de cauciuc pentru vizare, lupă de mărire a imaginiipe care o preia dintr-o prismă care se plimbă şi reglează distanţa focală faţă de ecranul WHITE FINDER-ului.

6. Liftul videocasetei- are două limitatoare(după care se cunoaşte cât de folosită a fost)-mecanism de antrenare derulare şi colectare a benzii magnetice = partea mecanică; dacăbanda nu este rulată perfect liniar pentru rola presoare,cap de sincronizare, tambur, cap de citire a sunetului. etc.

7. Microfonul


Imaginea – Obiectiv – CCD– sistem electronic – pastile de redare înregistrare.

**În 1893 Louis Daguerre a făcut cunoscut publicului procesul inventat de el şi care stăla baza întregii tehnici fotografice moderne.

,,Domnul Daguerre a reuşit să fixeze lumina naturală pe o suprafaţă solidă, a reuşit să dea consistenţă imaginii impalpabile şi fugitive a obiectivelor reflectată pe retina ochiului, într-o oglindă aflată în interiorul camerei obscure…’’

-În 1980 a intrat în folosinţă rolfilmul confecţionat la început din hîrtie, ulterior din azotat de celuloză.

**Beaumont Newkall, respectat istoric american al artei fotografice defineşte 4 metode:
1.Metoda veridică ( ex.fotografi ca Alfred Steeglitz,Anasel Adams, Edward Wenston) – încercare de a înregistra imagini cu o textură bogată şi mult detaliu) Iată cutare lucru şi felul ăn care l-a văzut aparatul).

2.Metoda formalistă- fotograf iubitor al experimentului ,,Am fost acolo şi iată cum am văzut eu lucrurile’’.
(Man Ray1920-1930 , Pete Turner).

3.Metoda documentară sau fotoreportajul- eate dorinţa de a comunica , de a face relatări cu privire la oameni, de a înregistra un moment,,Am văzut acest lucru şi iată sentimentele mele în privinţa lui ’’(CharlesHarbutt,Grey Villet.).

4. Metoda echivalentă ,,Simt acest lucru şi iată un simbol a ceea ce simt’’.
Alfred Stieglitz ,,Fotografia devine nu numai o interpretare a unui loc , nu numai o imagine care poatefi admirată pentru frumuseţea ei stimulatoare, nu numai o relatare jurnalistică a unui anumit moment,ci şi o descărcare evocatoare, un simbol – iar uneori chiar şi un declanşator al unui flux de conştiinţă.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate