Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Noua grilă de salarizare a bugetarilor. Ministrul Muncii: Colegii de la sindicate consider că s-au înfierbântat puţin

in Evenimente/Politic/Stiri online

Peste 400.000 de angajați urmează să încaseze mai mulți bani la salariu, după adoptarea ordonanței de Guvern, privind salarizarea angajaților bugetari. Noul proiect prevede o majorare a venitului lunar de până la 600 de lei, iar debutanții în domeniul sănătății vor încasa cu 10% mai mult și de asemeni, atât în sănătate cât și în educație, vor fi implementate sporuri pe baza performanțelor înregistrate la locul de muncă.

În ceea ce privește salariații din administrația publică centrală, salariile acestora vor fi stabilite la 70% din nivelul salariilor de bază aferente funcțiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Este vorba despre „personalul din aparatul propriu al ministerelor şi din instituțiile subordonate sau aflate în coordonarea acestora”.

Pe de altă parte, proiectul salarizării bugetarilor include eliminarea diferențelor de salarizare pentru persoane cu aceeași funcție și muncă depusă, mai ales în cazul angajaților din administrația publică.
Sindicaliștii din administrația publică se arată nemulțumiți de forma actuală a proiectului de salarizare și amenință cu boicotarea alegerilor și proteste în toată țara.

De asemeni, sindicaliștii din educație se arată și ei nemulțumiți de noua grilă de salarizare, care vizează mai mulți bani pentru sănătate. „Colegii de la sindicate consider că s-au înfierbântat puţin astăzi. (…)Totuşi este un procent de 26,78%(…) Ce vreau să sugerez este că, atâta timp că ei nu au nimic de pierdut, ci pierd doar relativ, nu este legat de solidaritate? Legat de faptul că ei ar trebui să se bucure că şi copiii profesorilor respectiv se vor duce într-un sistem de sănătate care reformează. Prin urmare, problema lor în acest moment nu este că ei nu câştigă, ci că cei de la sănătate câştigă”, a afirmat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate