Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

„Nu am nici o legătură cu atacul!” Primele declarații ale lui Yahya Mashrapov, considerat autorul atentatului din Istanbul

in Extern

Yahya Mashrapov, un bărbat de 28 de ani din Kârgâzstan, despre care presa turcă a  scris  că ar fi autorul atacului sângeros din clubul de noapte Reina din Istanbul a dat primele declarații. Acesta neagă acuzațiile și susține că nu are nici o legătură cu atacul, informează CNN Turk.

Presa din  Kârgâzstan scrie  că Yahya Mashrapov, tânărul de 28 de ani, despre care se presupune că ar fi autorul atentatului din Istanbul, a fost reținut de forțele de securitate marți, în timp ce se întorcea din Turcia în Bișkek, capitala țării sale. Acesta a fost interogat, iar apoi a fost eliberat. Bărbatul a negat toate acuzațiile aduse și spune că nu este el atacatorul, ci că teroristul doar seamănă cu el.

„Nu am nici o legătură cu atacul din Istanbul. Eu am ajuns la Istanbul pe 1 ianuarie, pe 31 decembrie mă aflam în Kârgâzstan”, a spus acesta.

„Pe 1 ianuarie, am plecat din Bișkek la Istanbul cu avionul. Vizita mea a fost una de afaceri. La întoarcere, forțele turce de securitate m-au reținut pe aeroport  și m-au interogat în legătură cu atacul comis în noaptea de Anul Nou. Le-am spus că nu eu sunt cel din fotografii, ci este cineva care seamănă cu mine. Apoi, autoritățile și-au cerut scuze și m-au lăsat să mă urc înapoi în avion. Am fost în Kârgâzstan pe 31 decembrie și nu am nici o legătură cu acest atac. Nu înțeleg cum pozele cu pașaportul meu și informațiile din el au ajuns pe internet”, a spus Yahya Mashrapov. Acesta le-a arătat autorităților turce drept dovadă și pașaportul în care are ștampilele ce îi pot confirma zborurile.

„Ei m-au interogat timp de o oră. Din această cauză, avionul pentru Bișkek a fost reținut șia  avut întârziere”, a mai spus bărbatul.

Ultrior, televiziunea publică turcă TRT a scos de pe pagina ei de internet știrea ce dezvăluia presupusa identitate a autorului atacului de la clubul Reina din Istanbul și fotografia cu pașaportului acestuia, pe care o publicase marți dimineață.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate