Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nu cred ca o lectie de democratie se face cu bombele !

in Spiritualitate

Drepturile omului, la democratie, libertate, demnitate umana , le-am considerat terfelite de catre interventia NATO. Sa folosesti aceste idei ca justificare a unui atac armat asupra unor zone civile, ba, mai mult, asupra unor tinte civile cum a facut Alianta dupa prima luna de conflict in Iougoslavia, mi se pare un lucru la fel de oribil cu acela de a trimite oamenii in Gulag sub pretextul ideii construirii unui viitor luminos si a unei societati in care oamenii sa traiasca liberi si egali, sau de a-i trimite pe rug in numele nu stiu carei mantuiri…

bombardamente Yugoslavia

Poate ca un om in puterea varstei se poate struni sa reziste psihic unui bombardament o zi doua, o saptamana, o luna… Dar intrebarea mea este „ce se intampla cu copiii?” Cei care au semnat pe lista apelului pro-interventie NATO, probabil ca nu au luat in calcul asemenea lucruri… De ce nu au facut-o? imi permit sa intreb…
Sau, probabil ca trebuie sa ramanem rationali si sa nu ne gandim la ce efecte teribile pot avea bombardamentele asupra a milioane de copii si tineri cu psihicul inca extrem de fragil… Au semnat pentru distrugere, frica si moarte…

Unde mai ramane loc de drepturi ale omului pentru 10 milioane de oameni bombardati sub pretextul apararii drepturilor omului?

Iata ce scrie un biet tinar care a fost martor a acestei agresiuni, a distrugerii unui popor a unei tari si nicidecum actiuni de aparare a dreptului omului.

images (1)

Scrisoare trimisa de un tanar din Iugoslavia unui prieten roman, in aprilie 1999

  Joi, 29 aprilie, ora 20:16

Dragã I…..,

Bombardamentele s-au intensificat, în seara aceasta clãdirea în care locuiesc a fost zguduitã ca de un cutremur, au atacat o cazarmã militarã din apropiere si au distrus de asemenea si un spital pentru copii (fãrã sã fie vreo victimã).

Dar NATO a ucis multi oameni nevinovati în aria rezidentialã a orasului Surdulica (zeci de morti si sute de rãniti). Aceasta este o crimã, dar nimeni nu va fi chemat în justitie pentru a da socotealã. Acum îmi este teamã sã nu foloseascã gloante, rachete si Tomahowk-uri cu încãrcãturã  radioactivã (DU – depleted uranium) în Kosovo si pe întreg teritoriul Iugoslaviei. Este mai rãu decât la Cernobâl. Este genocid curat, deoarece oricine va respira praful radioactiv care se rãspândeste dupã fiecare explozie, va avea cancer în scurt timp, o particulã de cinci microni emite o imensã dozã de radiatii. Trebuie sã protestãm cu totii si sã împiedicãm ca NATO sã utilizeze astfel de armament.

Dovada cã NATO minte: dupã cum sti se spune cã forta NATO trebuie primitã în Kosovo pentru a urmãri punerea în practicã a acordului. Guvernul nostru a fost de acord cu o fortã armatã a Natiunilor Unite, dar care sã nu aibã în componentã tãri NATO. De ce NATO nu este de acord daca singurul scop pe care-l urmãreste este protejarea cetãtenilor din Kosovo? Ei au nevoie sã trimitã acolo trupe NATO doar pentru propriul lor interes strategic, si în acest scop folosesc populatia din Kosovo ca scuzã. Tu ce crezi?                                 .
Televiziunea noastrã tocmai ne-a informat sã nu mâncãm peste din Dunãre, pentru cã tot ce se aflã în fluviu este contaminat de chimicale de la fabricile distruse de NATO (ceea ce este împotriva conventiei de la Geneva).                   .

Vineri, 30 aprilie, ora 03:18

 Acum este trei dimineata. Am auzit sunetul înfiorãtor al unei rachete zburând deasupra casei mele, la ora 2:40, apoi am auzit explozii in centrul orasului. Nu pot vedea de aici ce obiectiv a fost atacat, dar un nor imens se aseazã pe clãdirile din centru. Se pare cã a fost lovit sediul politiei militare. La Radio Novosti se anuntã cã aerul din acea zonã e irespirabil.

Mã tem cã acesti criminali folosesc arme cu continut de uraniu neîmbogãtit; probabil cã toatã populatia de acolo este contaminatã. Specialistii spun cã la câtiva ani dupã inhalarea prafului radioactiv se va instala cancerul.

 

Al tau, L…

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate