Nu este modificat genetic! Porumbul multicolor: boabele sale arată precum nestematele!

in Curiozitati

În trecut, un fermier din Oklahoma pe nume Carl Barnes a început să caute soiuri de porumb cultivate în mod tradițional, spunând că procedează astfel pentru a se reconecta la moștenirea sa amerindiană, o parte dintre înaintașii săi aparținând unui trib de indieni americani (Cherokee).

În cele din urmă, americanul a obținut un soi de porumb ale cărui boabe au aspectul unor pietre prețioase. Când vezi un asemenea știulete de porumb îți spui că arată prea frumos pentru ca boabele sale să fie folosite în alimentație. Neștiindu-i istoria, unii ar fi tentați, chiar, să creadă că porumbul cu știuleți multicolori este efectul unor modificări genetice. Nicidecum!

După ani de combinare a unor vechi soiuri de porumb și de selecție a celor mai reușite exemplare, Barnes s-a putut bucura contemplând știuleții de porumb care par a fi împodobiti cu nestemate. Barnes a împărțit boabele sale de porumb cu bătrânii triburilor amerindiene și cu alți cultivatori pasionați pe care i-a întâlnit.

Pentru acei bătrâni amerindieni, porumbul din soiurile indigene și tradițiile formate în legătură cu cultivarea sa reprezintă o parte a unui inestimabil tezaur cultural, care nu trebuie lăsat să se piardă. Greg Schoen, un amic de-al lui Barnes, cultivator și el, a creat hibrizi prin plantarea porumbului multicolor în preajma porumbului obișnuit.

Mai apoi, Schoen a oferit boabe de porumb din soiurile care produc astfel de minunății și unei organizații numită Native Seeds/SEARCH care, în prezent, distribuie materialul de semănat către doritori. De asemenea, această organizație protejează materialul semincer într-o bancă de semințe ce conține mostre de la circa 2000 de soiuri rare de plante.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.