Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nu lasa stresul sa te doboare! Stresul te ucide incet dar sigur!

in Diverse

O frumoasă legendă orientală relatează povestea unui pârău de munte ce curgea harnic la vale, croindu-şi drum peste cascade, bolovani şi pietre. Era ambiţios şi mândru de puterea cu care biruia orice obstacol.

Într-o bună zi, însă, cum se grăbea spre mare, i-a ieşit în cale un pustiu. Deprins să se confrunte cu oricine, pârâul s-a avântat în luptă cu nisipul. I se părea o joacă de copii să treacă peste imensul lui. Când acolo…

− Ce-i asta?

Apele sale au prins a se topi văzând cu ochii: nisipul i le absorbea. Arşiţa îl sufoca, iar el, cu cât mai mult încerca să se lăţească şi să pară mare, cu atât mai iute dispărea în necuprinderea pustiului.

Un vultur, care urmărea din ceruri această confruntare, l-a sfătuit:

− Nu te împotrivi. Lasă-te în voia vântului.

− Cum adică să mă las în voia vântului?

− Simplu: contopeşte-te cu el.

− Nu pot, s-a opus râuleţul de munte. Ar însemna să-mi pierd esenţa şi să renunţ la misiunea mea.

− Ce misiune?

− Am fost trimis să dau mâna cu Marea, apoi să mă întorc pe muntele ce m-a născut.

− Frumoasă misiune. Dar să ştii că cine nu se schimbă, nu se poate întoarce de unde a plecat.

− Râuleţul a căzut pe gânduri… „E chiar atât de important să te împaci cu alţii? Nu confruntarea duce spre victorie?”

În timp ce medita, apele i s-au evaporat. Vântul le-a purtat spre ţărmul mării, apoi le-a înălţat pe sus şi le-a înălţat spre creasta muntelui de dincolo de orizont.

− Ce minunată este lumea! a exclamat uimit şi, totodată, fericit pârâul care, acum, avea înfăţişarea unui nor frumos.

La scurtă vreme, norul s-a preschimbat în fulgi, fulgii – în troiene, iar troienele, mângâiate de soarele primăvăratic, s-au topit şi au pornit la vale, adunându-se din nou în albia aceluiaşi pârâu de munte…

Când simţi că nu mai eşti în stare să trăieşti în pace cu ceilalţi, singura ieşire din situaţie e… să trăieşti cu ei în pace mai departe!

Aurelian Silvestru, fragment din articolul publicat în „Literatură şi artă”, săptămânal al scriitorilor din Republica Moldova, 22 ianuarie 2015

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate