Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nu puteţi adormi? Iată câteva trucuri pentru un somn bun

in Sanatate

După o zi grea de muncă şi stres, tot ce ţi-ai putea dori este să mergi la culcare, să te odihneşti şi să adormi imediat. Dar, din păcate, asta e foarte greu fiind stresat la gândul unei noi zi de mâine grea. Aşa că nu faci decât să te roteşti, să te întorci de pe o parte pe alta, privind tavanul, numărând oi imaginare până la 3 dimineaţa. Este un scenariu cunoscut? Ei, bine, trebuie să ştii că această practică nu va aduce decât rău pentru sănătate. Iată câteva modalităţi prin care puteţi adormi repede şi dobândi numărul necesar de ore de somn pe noapte.

Înlăturaţi sursele de disconfort. Chiar şi cea mai mică sursă de lumină te poate împiedica să adormi, aşa că ar fi bine să scapi de disconfort şi foloseşte ceva să acoperi ochii pentru a îndepărta lumina. Evită ceasurile sau televizoarele cu luminiţe, fă rost de ceasuri care nu fac lumină sau zgomot decât la declanşarea alarmei de trezire. Ar fi bine să îţi dai pe silenţios şi telefonul mobil pentru a evita apelurile sau vibraţiile nedorite.

Mâncarea joacă un rol important în ciclul vieţii, o alimentaţie sănătoasă consumată la timpul ei va da corpului dvs. timpul necesar de digerare. Dacă sistemul dvs. digestiv e sănătos şi curat, somnul vine imediat, fără chin. Deci, mai ales cina trebuie luată până la ora 20.00, astfel încât să poţi adormi la ora 22.00 şi să ai parte de somnul de frumuseţe de care ai nevoie. Ia o cină uşoară cum ar fi o supă, o salată sau sandwich, şi evită mâncăruri grele, grăsimi, orez, carne picantă pentru că acestea nu vor avea timp să se digere şi îţi vor deranja somnul. Pe cât de sănătos vei mânca, pe atât de bine vei dormi.
Ai grijă la ce te uiţi şi ce asculţi. Ei, bine, după o zi plină de evenimente, cu siguranţă nu îţi vei dori să asculţi sau să te uiţi la ceva energic care îţi va provoca coşmaruri. În cazul tinerilor, lor le place să se uite la filme de acţiune seara, de groază, crime sau să asculte muzică tare când vin de la serviciu după o zi grea. Nu e bine. Cu cât adaugi mai multe lucruri grele la mintea şi sufletul tău, cu atât de greu vei putea adormi. Fă-ţi serile calme şi uşoare, cu muzică liniştită şi poţi vedea un film de comedie sau un serial de familie şi vei dormi cu succes.

Tratamente de înfrumuseţare. Un somn bun poate veni şi de la anumite tratamente faciale pe care le poţi folosi pentru a curăţa porii feţei. Ingrediente precum menta, portocalele şi lămâia sunt cunoscute ca fiind elemente de întinerire a celulelor moarte şi fac bine minţii. Puteţi folosi şi cremele pe bază de aloe, castravete, creme de noapte cu orhidee sau valeriană care vă vor oferi relaxare pentru un somn rapid şi liniştit.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Sanatate

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate