Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Nu se mai dau ajutoare si se retrage rezidenta! Germania schimba sistemul ajutoarelor sociale destinate imigrantilor!

in Evenimente

ALERTĂ! Decizie DRASTICĂ a Germaniei pentru ȘOMERI. Ce îi OBLIGĂ să facă după șase luni de ȘOMAJ:

“Germania se pregăteşte să schimbe sistemul ajutoarelor sociale destinate imigranţilor europeni şomeri, dar care au rezidenţa pe teritoriu german şi de prea mult timp nu au un loc de muncă. Nu numai că nu se vor mai da deloc ajutoare, este posibil să se retragă rezidenţa“. Acesta este, potrivit săptămânalului Focus, unul dintre proiectele pe care ar dori să le finalizeze guvernul Merkel înainte de vacanţa de vară.

1258

Aşa cum a precizat cancelarul pe timpul unui interviu de dinaintea votului european,“Europa nu este o uniune socială”. Percepţia multor germani, confirmată de diferite sondaje, este că odată cu deschiderea pieţei muncii germane şi pentru români şi bulgari, tot mai mulţi cetăţeni europeni, în special din estul Europei, se mută în Germania pentru a beneficia de ajutoare sociale. Nu îşi caută de lucru, se mulţumesc să trăiască din indemnizaţii.

Procentul de aproape 7% obţinut de “Alternative für Deutschland”, partid anti-euro înfiinţat abia în martie 2013 şi susţinut de diferiţi academicieni, a demonstrat din nou că în gestionarea politicii europene, Germania vrea să se deplaseze la dreapta şi Merkel, dintotdeauna atentă şi cu simţ practic, nu poate decât să se adapteze fenomenului, relateaza gazetaromaneasca.com

1257

Hartz IV

În Germania cei care şi-au pierdut locul de muncă după ce au plătit contribuţii cel puţin un an, primesc un ajutor de 60% din salariul anterior net, 67% dacă au un copil. După doisprezece luni se intră în programul Hartz IV.

Ajutorul devine de circa 330 de euro lunar (dar depinde de regiunea în care trăieşte solicitantul) la care se adaugă chiria locuinţei şi asigurarea sanitară (care în Germania trebuie plătită cu excepţia situaţiei în care interesatul are un loc de muncă subordonat). Contribuţia creşte când este vorba de familii.

Pentru a primi toate acestea, solicitanţii trebuie să demonstreze că sunt în mod activ în căutarea unui loc de muncă. Aceştia sunt invitaţi să meargă la interviuri pentru muncă sau să participe la cursuri organizate de oficiul de plasare a forţei de muncă.

În martie 2012 de ajutoare au beneficiat 6,2 milioane de persoane. Hartz IV face parte dintr-un pachet de reforme al ministerului german al Muncii şi Protecţiei Sociale introdus pentru prima dată de guvernul social-democrat al lui Gerhrard Schroeder în 2002.

Expulzarea

Este posibilă expulzarea unui cetăţean european dintr-o ţară UE? “Cine trişează, pleacă”, a explicat Thomas de Mazière (CDU), ministrul de Interne. De altfel, directiva 2004/38/CE privind dreptul cetăţenilor UE şi al familiilor lor de a circula şi avea şedere în mod liber în cadrul statelor membre dă fiecărei naţiuni posibilitatea de a impune anumite limite aplicării liberei circulaţii. În Belgia anul trecut le-a fost negat dreptul la rezidenţă la 2.712 cetăţeni ai Uniunii Europene pentru că erau “prea săraci”.

Nu eşti expediat înapoi, însă nu ţi se mai furnizează documentele necesare găsirii unui loc de muncă, închirierii unei locuinţe sau încheierii de contracte de orice tip. Germania va urma acest model?

Parlamentul german analizează în prezent un proiect de lege care prevede retragerea rezidenţei pentru cetăţenii străini, chiar aparţinând unui stat al Uniunii Europene, în cazul în care şi-au pierdut locul de muncă de cel puţin şase luni şi sunt încă şomeri. Prin această măsură, Berlinul vrea să combată aşa-numitul “turism social” (Sozialtourismus).

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate