Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Numele de ţigan nu poate fi şters din istorie. Schimbarea numelui de ţigan în rom, a creat o confuzie voită pe plan internaţional dintre români şi ţigani.

in Spiritualitate

Un sondaj cenzurat

Am tot susţinut, de ani de zile, revenirea la denumirea istorică de ţigan pentru romi. În 1999, când s-a luat decizia ca ţiganii să fie numiţi romi s-a încălcat tradiţia şi istoria acestui popor străvechi poposit în secolul XIII-lea din India, în Ţările Române. Ţiganii şi-au spus întotdeauna ţigani şi nu s-au ruşinat de numele lor.

Doar în anii 90 câteva fundaţii americane şi magnatul ungur George Soroş au impus guvernului de la Bucureşti, condus de Mugur Isărescu, schimbarea numelui de ţigan în rom, care a creat o confuzie voită pe plan internaţional dintre români şi ţigani. Poate vor străinii ca ţara noastră să se numească, pe viitor, Rromânia.

Tigani-in-caravana-2-685x320

 

Aşa că am salutat iniţiativa deputatului Bogdan Diaconu, liderul PRU, de a impune în Parlamentul României un proiect de lege privind revenirea la denumirea oficială de „ţigani“ a persoanelor intitulate „de etnie romă“. Legea trebuie imediat dezbătută în Parlament şi romilor să li se redea demnitatea de a se numi conform tradiţiei lor istorice, cu numele de ţigani.

Mai mult, un sondaj recent al acoliţiilor lui George Soroş din România au iniţiat un sondaj de opinie cu rezultate spectaculoase. Societatea Academică Română, un ong înfiinţat de Alina Mungiu, care este în prima linie când e vorba de a atrage atenţia asupra derapajelor antidemocratice ale societăţii româneşti, de dragul lui George Soroş şi a banilor care nu au miros, suspendă nedemocratic, fără motiv, o cercetare sociologică profesionistă, conform ActiveNews.

Un sondaj publicat pe siteul SAR, în care cititorii erau rugaţi să voteze dacă doresc revenirea denumirii de “ţigan”, în loc de “rom” a fost şters pentru că rezultatele nu corespundeau propagandei soroşiste şi americane din societatea civilă, de tip neo-marxist din România. 98 la sută dintre românii intervievaţi doreau ca romii să se numească ţigani, aşa cum i-a consacrat istoria. SAR lansase şi o dezbatere în acest sens, cu argumente pro şi contra.

Rezultatele au fost fără echivoc: peste 98 la sută dintre cei care au votat doreau revenirea la denumirea de “ţigan”. Dreptul popoarelor la propria denumire, dar şi a românilor de a numi un grup etnic ţine de tradiţie, istorie şi democraţie, dar se pare că SAR şi societăţii civile finanţate de Soroş, li mai dragă propaganda şi marxismul decât adevărul.

Ca jurnalişti trebuie să respectăm cercetarea sociologică, precum şi voinţa poporului român şi a ţiganilor de a îi numi pe aceştia din urmă aşa cum doresc, de dragul adevărului, istoriei şi tradiţiei. Numele de ţigan nu poate fi şters din istorie, că aşa vor unele fundaţii soroşişte, ce îmi aduc aminte de groaznica perioadă istorică a nazismului.

Citeste mai mult aici: ziarulnatiunea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate