Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O altfel de aplicație pentru telefon. Este destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. Unul dintre inventatori este român

in Evenimente/Informatica/Stiri online

Organizația non-profit Be My Eyes din Danemarca, fondată de românul Anton Korityak, împreună cu alte patru persoane, a investit un sfert de milion de dolari pentru a lansa o aplicația gratuită ”Be My Eyes”, destinată persoanelor cu deficiențe de vedere. Aplicația își propune să aducă la un loc milioane de oameni din toată lumea, care prin intermediul voluntariatului să ajute persoanele care nu pot vedea, în timp real.

Aplicația dispune de două categorii: persoane văzătoare, voluntarii și persoane nevăzătoare. O persoană cu deficiențe de vedere poate apela la ajutorul voluntarilor în situațiile în care acesta consideră. Spre exemplu, în cazul în care o persoană nevăzătoare are nevoie de ajutor la setarea mașinii de spălat sau pentru verificarea perioadei de valabilitate a unui produs alimentar, pot porni Be My Eyes, care va realiza o legătură video cu unul dintre voluntarii înscriși în aplicație. Voluntarii primesc o alertă pe telefon, iar apoi le comunică persoanelor nevăzătoare ceea ce văd pe ecranul telefonului.

”Be My Eyes” este disponibilă pe App Store, este gratuită și de asemeni dispune și de versiune în limba română. Până astăzi aplicația este folosită de peste 150.000 de voluntari, care ajută aproximativ 16.000 de persoane cu deficiențe de vedere.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate