Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O familie întreagă a coborât în beci după cartofi și au murit cu toții. Cartofii care i-au ucis!

in Evenimente/Extern/Stiri online

Toți membrii unei familii, cu excepția mezinei, au pierit într-o singură seară.

Înainte de cină, tatăl a coborât în beciul casei pentru a lua câțiva cartofi pe care să-i pregătească soția sa la cină. Văzând că nu se mai întoarce în casă, soția acestuia a mers în beci pentru a vedea de ce întârzie. Nici ea nu s-a mai întors. Speriat, fiul lor a coborât și el în beci, urmat fiind de bunică. Pe rând, toți membrii familiei și-au pierdut viața din cauza… cartofilor.

Disperată, mezina familiei, Maria Chelysheva a alertat autoritățile. În momentul în care au ajuns la faţa locului, anchetatorii au descoperit că de vină erau chiar cartofii pe care voiau să-i gătească. Aceștia erau vechi şi începuseră să putrezească, iar asta i-a transformat într-o bombă chimică.family-cartofi

Cartofii conţin solanină (un glicoalcaloid) cu o puternică acţiune toxică, chiar şi în cantităţi mici, fiind utilizată mai ales pentru proprietăţile sale ca fungicid şi pesticid. Alături de ea, în tuberculii de cartofi încolţiţi se întâlneşte şi chaconina, un alt glicoalcaloid. În general conţinutul de solanină este direct proporțional cu culoarea verde a tuberculilor (culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe măsură ce cartofii putrezesc, concentraţia de glicoalcaloizi creşte şi este răspândită în exterior sub formă de gaz letal, care poate ucide după primele inspiraţii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

sursa: presaonline24.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate