Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O femeie a decedat din cauza suprasoliitarii la serviciu. A suferit un infarct după ce a lucrat 159 de ore peste program, într-o singură lună

in Extern

Suprasolicitarea la serviciu este din nou în atenție, în Japonia, după ce cazul unei femei care a lucrat 159 de ore peste program, într-o singură lună, a fost făcut public. Miwa Sado lucra la televiziunea de stat din Japonia, NHK, iar în 30 de zile, aceasta a avut doar două zile libere, relatează The Guardian.

Miwa Sado a suferit un infarct după ce a lucrat aproape încontinuu timp de o lună. Ea a decedat în iulie 2013, însă cazul ei a ieșit abia acum la iveală. Femeia în vârstă de 31 de ani a lucrat nu mai puțin de 159 de ore peste program, ceea ce înseamnă aproximativ șase zile. Astfel, într-o lună, ea a avut doar două zile libere.

Cazul readuce în atenție discuția legată de suprasolictarea la serviciu, o problemă serioasă în Japonia, țară în care 2.000 de oameni s-au sinucis în 2015. În urmă cu un an, șeful celei mai mari agenţii de publicitate din ţară, Dentsu, a demisionat după ce un angajat tânăr s-a sinucis. Acesta a ajuns la capătul puterilor, după ce a stat în mod regulat câte 100 de ore pe lună peste program. Alții au făcut alte gesturi șocante. Un bărbat s-a înjunghiat și a susținut că a fost atacat, în încercarea de a-și lua o zi liberă.

În plus, mai mult de 20% dintre companiile japoneze au angajaţi care lucrează atât de mult peste program încât riscă să moară, arată un studiu publicat în octombrie de Guvern. Într-o încercare de a rezolva aceste probleme, marile companii din Japonia, precum şi instituţiile statului, au început să-și trimită angajații mai devreme acasă.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate