O femeie a fost amendată in Turcia pentru că soțul său s-a lovit la mână în timp ce o bătea

in Spiritualitate

O femeie din Turcia a fost amendată pentru că soțul ei s-a rănit la mână în timp ce o bătea.

femeie_batuta_bzi_ro_37003200

Un caz revoltător scoate încă o dată statutul femeii în Turcia, unde politicul şi justiţia sunt dominate de patriarhat şi misoginism. O femeie bătută constant de soţ a fost condamnată şi obligată să plătească o amendă pentru că bărbatul s-a rănit la mână în timp ce o lovea.

Femeia a fost salvată de câteva ori de poliţie de furia soţului ei, care o bătea zilnic. După îndelungi reclamații, femeia a fost plasată într-un centru special. Acolo, profitând de vizita copiilor, a mers și soțul său care a agresat-o din nou, scrie Mediafax.

Ultima bătaie i-a adus o leziune la mână bărbatului. Iar un judecător din Ankara a stabilit că soțul femeii avea dreptate, iar aceasta este nevoie să plătească o amendă pentru provocare de leziuni.

Pentru că au fost implicate poliţia şi serviciile sociale, a fost demarat şi un proces. Procurorii din Ankara au argumentat că „soţii s-au rănit reciproc”, invocând un certificat medico-legal care atesta rănile suferite de bărbat la mână, produse de el în timp ce o lovea pe femeie, dar şi o zgârietură pe care femeia i-a lăsat-o pe piept, apărându-se de lovituri.    În timpul procesului, femeia a declarat că nu a depus şi nici nu intenţionează să depună plângere împotriva soţului pentru bătăi şi ameninţări, vrând doar să scape de calvar şi nu ca acesta să fie pedepsit.    Astfel că decizia instanţei a fost să-i amendeze pe ambii soţi cu câte 3.000 de lire turceşti (aproximativ 1.020 de euro). Bărbatul a continuat s-o bată pe femeie şi după decizia instanţei. Aceasta a fost mutată într-un centru din alt oraş, scrie cotidianul local „Milliyet”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.