Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O femeie din Bârlad a intrat în comă din cauza unei bacterii din spital

in Evenimente/Stiri online

O femeie din Bârlad, internată în la Spitalul Municipal cu edem pulmonar, a intrat în comă în urma unor complicații apărute din cauza unei bacterii periculoase din spital. Pacienta în vârstă de 75 de ani a fost transportată de la o secție la alta cu ajutorul pompierilor, dat fiind faptul că femeia pe lângă probleme cardiace suferă și de obezitate, iar rampa din spital nu este funcțională.

Bacteria intraspitalicească, care a provocat infecție pacientei este rezistentă la antibiotice. De asemeni, conducerea spitalului recunoaște că se confruntă cu problema bacteriilor de multă vreme și au fost înregistrate 13 cazuri numai în ultima lună. „Un pacient care primelte îngrijire de terapie intensivă indelungată și pe ventilație mecanică, acest tip de îngrijire reprezintă un risc. Noi, frecvent, în supravegherea infecțiilor nosocomiale, depistăm astfel de situaţii”, spune Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului Bârlad.

Infecția nosocomială, sau infecția intraspitalicească este provocată strict de bacteriile prezente în interiorul unei unități medicale. Deficiențele de igienă, sterilizare, manevrele sau îngrijirile medicale greșite sunt cauze ale dezvoltării bacteriei. Tratarea unei astfel de infecții este costisitoare, de lungă durată și în cazul pacienților vulnerabili din punct de vedere medical, infecția poate fi fatală.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate