Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O franțuizoaică acuzată de crimă a fost grațiată de președinte. Judecătorii refuză să o elibereze

in Evenimente/Extern/Stiri online

În Franța decizia unui judecător de a elibera o femeie acuzată că și-a ucis soțul, deși aceasta a fost grațiată de către președintele Francois Hollande, a stârnit revolta între cetățeni.

Jacqueline Sauvage a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru crimă, după ce și-a împușcat soțul în anul 2014. Femeia spune că a fost victima violențelor soțului timp de aproape 50 de ani și a fost violată atât ea cât și cele trei fiice ale sale.

Femeia și-a ucis soțul la o zi după ce fiul său s-a spânzurat. Și-a recunoscut faptele și a fost condamnată la 10 ani de închisoare. Fiicele femeii au făcut demersuri pentru a obține grațierea mamei lor. Pe lângă cererea de grațiere, tinerele au trimis către Francois Hollande 400.000 de semnături favorabile eliberării lui Jacqueline Sauvage.

Deși grațierea a fost acordată la începutul anului curent, judecătorii Tribunalului Melun refuză să elibereze femeia, motivând că medierea cazului lui Jacqueline Sauvage va încuraja opinia publică să o vadă ca pe o victimă, și nu ca pe o condamnată.

Atât persoane publice, printre care și primarul din Melun, dar și organizații feministe și-au exprimat dezacordul cu privire la decizia judecătorilor, decizie văzută de opinia publică ca un atac dur la adresa femeilor, victime ale violenței domestice.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate