Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O închisoare de cinci stele de unde nimeni nu vrea să evadeze. La închisoare ca în vacanță. GALERIE FOTO

in Articole/Extern

Privarea de libertate este considerată a fi una dintre pedepsele cele mai aspre aplicate unui om. Închisoarea reabilitează infractori, iar celor mai slabi le omoară luciditatea. Simplul cuvântul ”penitenciar” joacă un rol extrem de puternic la nivelul creierului uman, instalând într-o secundă frica. Singurul loc din lume unde niciodată un deținut nu s-a gândit la evadare este închisoarea Leoben din Austria.

Într-o clădire impetuoasă din sticlă distribuită în 15 corpuri, deținuții, inclusiv cei condamnați pentru crime, par a fi în vacanță, binecuvântați de luxul care îi înconjoară. Fiecare persoană are propria cameră, pentru că celulă nu poate fi numită, cu mobilă tapițată, baie individuală, televizor și ferestre largi ce dau în balconul privat, de unde se poate admira cum soarele cade pe peisajul verde, armonios.

Paza este minimă, fiecare condamnat se poate mișca liber în tot penitenciarul după bunul plac. Timpul se scurge prin diferite activități, munci plătite în interiorul închisorii, după care restul zilei este recompensat cu o binemeritată relaxare în sălile de jocuri, la spa, ascultând muzică și în sala fitness.

Centrul Leoben este ocupat la maximă sa capacitate, 205 deținuți, iar ideea care a stat la construirea unui astfel de penitenciar este că ”toți oamenii se nasc liberi și egali, cu demnitate și drepturi”. Pentru înființarea penitenciarului de lux statul austriac a cheltuit 46 de milioane de euro.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate