Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O lectie de viata si un joc de societate „Eu sunt pentru ca suntem”.

in Articole

Un antropolog a propus un joc copiilor unui trib african. Le-a spus copiilor sa stea asezati in cerc cu picioarele intinse. El a pus un coș plin cu fructe lângă un copac și le-a spus copiilor că cel care soseste primul castiga toate fructele

521768_10150778330297089_1880581119_n

Cand a dat semnalul, copii in loc sa se inghesuie si sa alerge pentru a ajunge la cosul cu fructe, s-au ridicat impreuna si au avansat uniti pentru a se bucura de premiu.

Cand ia intrebat de ce nu au alergat, pentru ca unul din ei sa fie castigatorul copii au zis: „Unbuntu. Cum poate unul dintre noi sa fie fericit daca toti ceilalti sunt tristi?”
Când a dat semnalul pentru ei pentru a rula, toți copiii a avut loc mâini și a fugit împreună, apoi au stat împreună și sa bucurat de premiul.

Ubuntu în cultura Xhosa înseamnă: „Eu sunt pentru ca suntem”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate