Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O lege strâmbă adoptată de Parlament, este contestată și naște scandal

in Stiri online

 Luni în Parlament s-a votat proiectul de lege prin care o parte din angajații din Sănătate și Educație ar putea de la începutul anului viitor să primească bani mai mulți.

 În ce constă inechitatea acestei legi: În timp ce un tânăr, care se află la început de carieră urmează să primească în plus la salariu  între 1 și 15%,  șefii de centre sociale, ar urma ca de la 1 ianuarie 2017 să aibă lefuri cu 64% mai mari față de cât au primit deja în august(un salariu de circa 5.500 lei),iar directorii ar avea salarii mai mari cu 50%. La polul opus, infirmierele ar primi doar 14 lei la salariu, adică o mărire de 1%, un educator debutant ar primi 137 de lei la salariu adică o mărire de 11%, un ambulanțier ar primi o mărire de 18%. Medicul primar primește circa 1.500 de lei în plus la salariu iar farmacistul rezident doar 200 de lei.

Atât Guvernul cât și PNL-ul au de gând să conteste această lege la Curtea Constituțională. Liberalii vor să facă și plângere penală președintelui Camerei Deputaților și secretarilor de ședința pe care-i acuză că au numărat greșit parlamentarii prezenți. Lupta politică se pare că se va muta in instanță.

buzau-marirea-salariilor

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate