O mamă se plânge de mâncarea dată copilului ei la grădiniță. Primăria răspunde: se fac economii

in Evenimente/Stiri online

Potrivit legislației, grădinițele cu program prelungit din România trebuie să pună la punct, împreună cu Ministerul Sănătății, un meniu cu mâncare sănătoasă, alimente atent selecționate, pentru a preveni orice risc de îmbolnăvire a copiilor. Părinții plătesc zilnic pentru masa copiilor lor o cotă 14 lei, în timp ce micuții primesc porții insuficiente și alimente necorespunzătoare.
”Erau amestecate multe alimente care nu trebuiau amestecate: mazăre cu salată de varză, ghiveci cu salată de varză, varză călită cu salată de varză”, a declarat o mămică pentru ProTV.
”Copiii primesc în fiecare dimineață margarină. Pe meniu scrie tartină cu cașcaval, dar de fapt e margarină pe pâine cu cașcaval ras”, adaugă un alt părinte.
Femeia susține că a făcut plângere la primărie, Poliție dar și în cadrul Inspectoratului Școlar. Potrivit ei, primăria a răspuns sesizării spunând „că se fac economii, dar că banii merg la contribuția de hrană a copiilor care nu plătesc”.
Ministerul Educației urmărește să ia măsuri în această privință, mai ales că în ultima perioadă au fost controlate peste aproape 400 de instituții de învățământ și în aproape jumătate au fost găsite nereguli.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.