O metodă simplă pentru a avea tot timpul o ceapă proaspătă la îndemână

in Agronomie/Articole

O metodă simplă pentru a avea tot timpul o ceapă proaspătă la îndemână, atunci când locuiţi la bloc sau, pur şi simplu nu aveţi unde cultiva legume, este „plantarea” cepei în PET-uri sau bidoane de plastic.

Ceapa cultivată astfel poate fi ținută pe balcon, pe pervaz sau în orice spațiu mic, dar neapărat cu acces la o sursă de lumină naturală.

Aveţi nevoie de un PET de 2 litri sau mai mare (ideal ar fi un bidon de 5 litri), o foarfecă, pământ şi arpagic.

Pasul 1: Faceţi găuri suficient de mari pe suprafața bidonului pentru a permite creșterea cepei, dar având grijă ca ele să nu lase pământul să iasă în afară. În orice caz, aceste găuri pot fi mărite pe măsură ce crește ceapa. Ele pot fi realizate și cu un fier încins – sau un cerc de sârmă încinsă.

Pasul 2: Umpleţi bidonul cu straturi de pământ și de arpagic poziționat către exterior, în dreptul găurilor.

 

Pasul 3: Udaţi ceapa! Acest proces se repetă o dată la două zile sau de câte ori vedeţi că este nevoie.

Pasul 4: Poziționaţi „ghiveciul” cu ceapă pe pervaz, la lumină.

ceapa-crescuta-la-fereastra

În cel mai scurt timp, vă veţi bucura de o recoltă de ceapă proaspătă şi sănătoasă.

Sursa: Agrointeligenţa

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.