Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O nouă AMENDĂ pentru șoferii din București. Decizie de ultimă oră luată de Primărie

in Evenimente/Stiri online

Șoferii din București care nu găsesc locuri libere de parcare și-au făcut un obicei din a-și lăsa mașinile pe spaţiul verde și pe trotuare, împiedicând destul de mult accesul pietonilor. De acum însă, conducătorii auto se vor uita de două ori înainte de a-și parca mașinile pe spaţiile verzi întrucât autorităţile locale au găsit o nouă metodă de a-i sancţiona pe șoferii indisciplinaţi: vor fi amendaţi de poliţiștii locali. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de Consiliu Local Sector 1, miercuri.

Potrivit proiectului aprobat de Consiliu Local Sector 1 privind staţionarea autovehiculelor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului București sau aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1, șoferii care parchează mașinile pe spaţiul verde de pe raza Sectorului 1 vor fi amendaţi de poliţiștii locali.

Conducătorii auto indisciplinaţi vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională de până la 500 de lei.
„Se interzice staţionarea cu orice tip de vehicul pe spaţiile verzi aflate pe raza Sectorului 1. Nerespectarea dispoziţiilor constituie contravenţie și se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 500 lei, pentru persoanele fizice și de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele juridice”, se menţionează în expunerea de motive a proiectului iniţiat de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Conform sursei citate, contravenientul poate achita în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în prezenta hotărâre, persoanele abilitate să aplice sancţiunea făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. Proiectul privind amendarea șoferilor care parchează pe spaţiile verzi din București a mai fost supus anterior votului Consiliului Local Sector 1, însă nu a fost aprobat.

Primăria Sectorului 1 cere să fie reluată ridicarea mașinilor parcate ILEGAL

În ultimele luni, Primăria Sectorului 1 a făcut mai multe demersuri pentru reluarea activităţii ridicării mașinilor parcate ILEGAL. Astfel, Guvernul este obligat printr-o decizie a instanţei, luată în urma demersurilor făcute de Primăria Sectorului 1, să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Deși hotărârea judecătorească nu este definitivă, Primăria Sectorului 1 va solicita Executivului să adopte rapid acest regulament, pentru „decongestionarea traficului și siguranţa pietonilor”. În Sectorul 1 nu se mai ridică mașinile parcate neregulamentar din mai 2015, după decizia Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie.

sursa: ziaresireviste.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate