Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O noua metoda de furat padurea: Peste 300 de arbori au fost găuriţi la rădăcină şi injectaţi cu o substanţă ce i-a uscat. Valoarea prejudiciului se ridică la circa 72.500 de lei

in Stiri online

Peste 300 de arbori au fost găuriţi la rădăcină şi injectaţi cu o substanţă ce i-a uscat. Valoarea prejudiciului se ridică la circa 72.500 de lei.

Silvicultorii de la Ocolul Silvic Borca au observat că în două porţiuni de pădure, deţinute de acelaşi proprietar, au loc fenomene anormale de uscare a arborilor de răşinoase.

În urma verificărilor efectuate de către delegaţii Gărzii Forestiere Suceava – Garda Forestieră Judeţeană Neamţ, împreună cu angajaţii Ocolului Silvic Borca, s-a constatat că 329 de arbori sănătoşi, cu mare valoare economică, au fost găuriţi la rădăcină, probabil pentru injectarea unor substanţe care să determine uscarea lor.

Valoarea estimată a prejudiciului este de 72352 de lei. Găurile au fost apoi mascate cu litieră şi pământ. La scurtă vreme după efectuarea acestei operaţii, arborii au început să se usuce din extremităţi, primele afectate fiind creşterile din anul curent. Ca urmare a acestor constatări, Garda Forestieră Suceava a depus în cursul acestei zile o sesizare penală la parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz.

În primăvara acestui an, pentru a putea exploata lemn peste limita stabilită de silvicultori, în pădurile din Bucovina se smulg copacii din rădăcini, cu ajutorul TAF-urilor (utilaje speciale pentru transportul lemnului în păduri), apoi se declară că vântul puternic sau o furtună au scos arborii din pământ. O astfel de situaţie a fost descoperită în pădurea din localitatea Falcău, comuna Brodina, judeţul Suceava. Inspectorii de la Garda Forestieră Suceava au fost solicitaţi pentru a se deplasa pe raza Ocolului Silvic Bucovina, din zona Falcău, pentru a constata faptul că într-o pădure privată erau doborâţi mai mulţi arbori. Aceşti copaci au fost smulşi intenţionat din rădăcini, apoi s-a pus dezastrul pe seama vântului puternic.

„Ca urmare a unei sesizări telefonice, delegaţii Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat pe raza Ocolului Silvic Bucovina, într-o suprafaţă de fond forestier proprietate privată, unde au identificat mai mulţi arbori doborâţi, care prezentau semne de doborâre intenţionată şi nu cauzată de un factor abiotic, respectiv vântul.

Citeste mai mult pe adevarul.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Stiri online

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate