Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O nouă organizație teroristă? Gruparea Gulen responsabilă de lovitura de stat din Turcia și care deține 11 școli în România

in Evenimente/Extern/Stiri online

Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş, a declarat că în spatele loviturii de stat eșuate din Turcia stă gruparea Gulen, condusă de Fethullah Gulen. Capul grupării, exilat în SUA, ar fi implicat într-o tentativă de asasinare a președintelui turc și de asemeni, deține 11 școli pe teritoriul României.

‘(În spatele loviturii de stat-n.r.) sunt membrii acestei grupari Gulen de care am amintit, ai acestui cleric care stă în SUA. Acest imam are două feţe: are o reţea de şcoli, au 11 şcoli în România, au organizaţii umanitare, (…) când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de toleranţă şi de prietenie. Partea sa întunecată, când vorbeşte în limba turcă, întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci când acesta vine să ajungă la cârma instituţiilor”, a afirmat diplomatul turc la Realitatea TV.

Autoritățile turce au început demersurile necesare pentru a cere statului american extrădarea lui Fethullah Gulen, deși ambasadorul Osman Koray recunoaște că dovezile aduse în favoarea implicării lui Gulen în tentativa de asasinare a președintelui vor fi greu de procurat. ‘‘Un elicopter mlilitar a deschis focul în staţiunea în care preşedintele Erdogan se afla în vacanţă. A fost norocos pentru că plecase de acolo, dar lupta a continuat timp de mai multe ore între poliţie şi pucişti. (…) pilotul elicopterului care a încercat să îl ucidă a fost prins şi avea o mică rugăciune scrisă de imam”, a mai spus Osman Koray Ertaş.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti a ținut să precizeze că lovitura de stat a fost dată de un grup care aparține armatei, aproximativ 1000 de persoane și nu de armata turcească în sine. Între timp, lovitura de stat a fost oprită, însă 265 de persoane au murit și alte aproximativ 2000 sunt rănite.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate