Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O Planetă asemănătoare cu Pământul este locuibila și este la circa 4,35 ani lumină față de sistemul nostru solar

in Articole/Astronomie
O exoplanetă(aflată în afara Sistemului Solar) asemănătoare Pământului, a fost descoperită de astronomi și a fost denumită Proxima b. Ea orbitează în jurul stelei Proxima Centauri care este cea mai apropiată stea de Sistemul Solar.  
Aceasta stea, se află la o distanță de 0,21 ani lumină față de Sistemul Alfa Centauri AB și la circa 4, 24 ani lumină față de Pământ în direcția constelației Centaurus. 
 
Cercetătorii consideră că planeta Proxima b este „aproape” de noi, dar tehnologia spațială actuală nu ne permite să ajungem la această planetă.Trebuie parcurși 4,35  ani lumină, iar 1 an lumină înseamnă distanța parcursă de lumină într-un an(viteza luminii fiind circa 300.000 de km/s).
 Astronomii au dedus existența exoplanetei Proxima b doar prin studierea variațiilor de spectru luminos ale stelei Proxima Centauri. Ei au efectuat măsurători Doppler în perioada 2000-2014 și în perioada 19 ianuarie-31 martie 2016 și au constatat că pe măsură ce steaua este mai aproape sau mai departe de noi, se observă o variație a spectrului de la albastru la roșu.
 „Sora Pământului” se află într-o zonă „locuibilă” care permite prezența apei lichide, una dintre condițiile necesare vieții.
Totuși, Proxima b nu este decât o deducție astronomică care va fi studiată de cercetatori in anii ce vor urma.

Buzau Proxima Centauri

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate