Dovleceii astia crocanti sunt o minunatie, o gustare perfecta, servita alaturi de un sos tzatziki pregatit in casa, proaspat si racoritor.
Pentru a obtine dovlecei super crocanti am folosit pesmet panko, celebrul pesmet japonez ce a facut furori pe site-urile culinare in ultima vreme, pe buna dreptate de altfel, caci am obtinut o crusta crocanta fenomenala, iar in contrast cu interiorul cremos e nebunie curata!
Ingrediente dovlecei crocanti in crusta de pesmet panko:
3 dovlecei
2 oua
100 gr faina
200 gr pesmet panko
praf de usturoi
sare
Mod de preparare dovlecei crocanti in crusta de pesmet panko:
Taiem dovleceii bastonase. Eu am folosit dovlecei de tip zucchini dar puteti folosi si dovlecei romanesti.
Ii presaram cu sare si ii lasam 5-10 minute cat sa isi lase apa.
Dam prin faina dovleceii.
Batem oul cu un praf de usturoi si dam apoi dovleceii prin ou.
Scurgem dovlecelul de excesul de ou si il tavalim prin pesmet panko, astfel incat sa fie acoperit in totalitate.
Prajim dovleceii in ulei incins, pe amble parti. Daca doriti o varianta mai prietenoasa ii puteti face la cuptor.
Scoatem dovleceii pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul de ulei.
Se poate servi cu sos tzatziki, facut in casa, proaspat si racoritor.
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:
Dragi prieteni,
Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.
Vă mulțumim cu drag, Echipa CYD
- Facebook
- Google
- Pinterest