Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O sa va lase făra cuvinte. Trei femei cu probleme psihice grave au ingrozit un sat intreg

in Spiritualitate

Ceea ce o sa urmăriți in imaginile de de mai jos, o sa va lase făra cuvinte. Cazul acesta nu a apărut la niciun post de televiziune din Romania, cu toate ca este de o gravitate foarte mare si a fost făcut public de aproape un an. Imaginile video sunt de-a dreptul strigătoare la cer, pentru secolul si mileniul in care trăim. Înainte de a le urmări, va prezentam pe scurt despre ce este vorba.

Trei surori cu probleme psihice grave, dintr-o localitate buzoiana au ajuns sa locuiască singure, in condiții inumane după ce părintii acestora au decedat in urma cu activa ani.

Anica (29 de ani), Nicoleta (33 de ani), Elisabeta Dinca (43 de ani), au rămas fără niciun sprijin, singurul ajutor venind din când in când din partea unor vecini si a unor rude îndepărtate. Aceştia le mai aduc de mâncare şi le mai dau haine dar, chiar si așa, femeile nu se pot descurca singure si de cele mai multe ori stau nemâncate. De respectarea unor reguli elementare de igienă nici nu poate fi vorba, ele stând nespălate si neîngrijite cu lunile.
In încăperea in care stau, in loc de podea au pământ şi chiar noroi, pereţii sunt înnegriți de fum aşternuturile de pe cele două paturi sunt îmbâcsite de praf, iar mirosul este unul insuportabil. In aceasta încăpere femeile stau cu trei câini plini de pureci, dar şi cu şobolani. Tot aici, ele au si o soba cu plită, unde își pregătesc mâncare (foarte rar), însa chiar şi iarna foc fac doar cu coceni de porumb sau crengi.
Citeste si: După sunete ciudate, iată acum un fenomen bizar în centrul Buzăului

Vecinii sunt îngroziți de felul în care locuiesc cele trei femei şi spun că şi in grajdurile animalelor este mai multă curăţenie decât in casa lor.
Aceeaşi vecini ne-au relatat un fapt incredibil. Mama fetelor a decedat in urma cu trei ani, însa femeile nu au anunţat decesul ei. Au dormit cu cadavrul in casa timp de patru zile, până când vecinii s-au sesizat şi au alertat autorităţile.

Un alt incident s-a petrecut atunci când o vecină a sunat la 112 pentru că se temea ca nu cumva surorile să se omoare între ele, dupa ce s-au luat la ceasrta. Una s-a ales cu capul spart fiind necesara si intervenția Ambulanţei. La câteva zile s-a întors acasă, iar certurile intre ele s-au reluat.

Deşi au o pensie de handicap de circa 200 de lei fiecare, ele dau toţi banii pe băuturi alcoolice, iar atunci când sunt in stare de ebrietate se iau la bătaie intre ele, nu de multe ori vecinii fiind nevoiţi sa anunţe poliţia.

Deşi unii oamenii sunt de ajutor pentru femei, oferindu-le mâncare sau haine,  alţii își bat joc de ele vânzându-le vin sau ţuică la preţuri exagerate, ştiindu-le foarte bine situaţia.

Deocamdată o soluţie pentru ca aceste femei sa poată duce un trai normal nu există. Cei responsabili de soarta femeilor sunt rudele şi mai apoi autorităţile locale prin Compartimentul Asistenţă sociala de pe lângă primăria din localitatea de domiciliu. Cu siguranţă cazul femeilor este cunoscut destul de bine de autorităţi, însa momentan nimeni nu a găsit vreo soluţie pentru ca situaţia femeilor sa se schimbe.

Nu este exclus ca sa ajunga sa-şi dea foc singure casei sau mai rău sa se omoare intre ele. Atunci oare cine va fi răspunzător?

Cu siguranța cazuri sociale de acest fel sunt nenumărate in Romania, însa nu sunt făcute publice. Acesta este însa un caz extrem de grav, dat fiind faptul ca aceste femei locuiesc singure si au in plus, fiecare dintre ele, probleme psihice.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate