O soluție pentru toate problemele. Pastila care şterge amintirile urâte

in Sanatate

Momentele supărătoare, a căror amintire provoacă stări de rău, vor putea fi eliminate din memoria oamenilor cu ajutorul unei „pilule-minune”. Medicamentul ar putea fi dezvoltat în următorii zece ani şi se datorează descoperirilor făcute de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leicester. Aceştia au decriptat procesele prin care creierul face faţă stresului, fapt ce constituie un pas uriaş către realizarea pastilei-minune.

pastila-fericirii_846ae53ec9

De câte ori nu ai avut coșmaruri – nocturne sau diurne – amintindu-ți anumite momente triste, dramatice din viață, pe care ți-ai fi dorit să le uiți? De câte ori nu ți-ai simțit inima frântă de durere și ți-au apărut lacrimi în colților ochilor, doar pentru că amintirea cuiva drag, azi dispărut, te-a copleșit? De cțte ori întâmplări pe care le voiai alungate pe veci din amintire revin la suprfață și îți înnegurează iar zilele?

Dar uite că cercetătorii, după ani întregi de studii, au gasit o soluție pentru toate aceste probleme… „Pastila uitării”!

Pastila care şterge amintirile urâte ar putea deveni în curând realitate. Cercetătorii americani au descoperit că medicamentul folosit pentru tratamentul sclerozei multiple i-ar putea ajuta pe oameni să uite de experienţele care i-au făcut să sufere.
În afară de asta, pilula poate fi de folos în cazul pacienţilor care suferă de fobii, tulburări alimentare sau probleme sexuale.

O nouă cale în tratarea depresiei
Doctorul Robert Pawlak a declarat că problemele psihologice şi mintale legate de stres sunt comune şi afectează 30% din locuitorii planetei, de aceea pastila care ne ajută să uităm ar putea reprezenta un bun tratament pentru acest segment de populaţie. Cercetările arată că cei care reuşesc să nu intre în panică în momentele critice au mai puţine amintiri negative. Totuşi, subiectul este unul controversat, deoarece unii oameni de ştiinţă critică intenţia de a şterge experienţele dureroase.

S-ar putea rezolva şi problema fobiilor
Potrivit unei cercetări publicate în SUA, creierul uman este dotat cu un mecanism ce permite ştergerea voluntară a amintirilor traumatizante. „Am demonstrat în acest studiu că indivizii au capacitatea să înveţe să-şi suprime selectiv amintirile neplăcute din memorie”, a explicat Brendan Depue, unul dintre autorii studiului. Echipa speră ca această descoperire, precum şi cercetările viitoare să conducă la crearea de noi medicamente care să permită tratarea problemelor emoţionale precum fobiile, comportamentele obsesive sau stările de stres provocate de o experienţă traumatizantă.

Vreţi să nu mai suferiţi? Dormiţi!
Cercetările recente arată că visele ne pot ajuta să scăpăm de amintirile neplăcute şi să fim mai puţin afectaţi de evenimentele traumatizante. Conform studiului realizat de Universitatea din Berkeley, există o legătură clară între funcţia creierului de a controla emoţiile şi mai ales dacă luăm în calcul asocierea între tulburările afective şi cele de somn. Ştiinţific, atunci când visăm, anumiţi neurotransmiţători implicaţi în procesul apariţiei stresului sunt suprimaţi şi tot atunci se activează anumite zone din amigdală care sunt responsabile de codarea unor evenimente importante, scăzând intensitatea emoţională a experienţelor trăite. Visul de peste noapte ne poate linişti temerile, de aceea persoanele la care, din anumite motive, aceste procese nu au loc devin anxioase şi hiperactive, având tendinţa să fie extrem de afectate de anumite amintiri.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*