O tânără de 17 ani este acuzată de fals și uz de fals. Motivul este uimitor!

in Evenimente

Românii reveniți acasă din străinătate pentru a petrece câteva zile de concediu în stațiunile din tară, trebuie să fie deosebit de atenți la câteva detalii legale care îi pot costa amenzi severe sau pot conduce la restricții deosebit de severe la întoarcerea înapoi în cadrul țărilor din Uniunea Europeană. Potrivit News.ar.ro, o familie din Prahova a avut proasta inspirație să își trimită fiica de doar 17 ani fără acte legale asupra ei, ceea ce a atras sancțiuni deosebit de severe din partea vameșilor de la Vama Nădlac-Nagyak.

vame-ii-inaspresc-controalele-la-vami_393373

Adolescenta româncă se afla la bordul unui autoturism marca Mercedes și se pregătea să treacă granița având asupra sa doar cartea de identitate. Nefiind însoțită de niciunul dintre părinți ea ar fi trebuit să prezinte un document unic legalizat la notar, care să certifice că are aprobarea părinților pentru a traversa granița și a ajunge la destinația stabilită, de comun acord cu transportatorul care în mod normal trebuia să prezinte documentele respective.

Vameșii au depistat că documentul pus la dispoziție de tânăra adolescentă era un act fals, fabricat de o persoană din România, care a încercat să îi înlesnească trecerea frauduloasă contra unei sume de bani, pe care urma să o primească după ce tănăra ar fi ajuns la destinație. Părinții trebuie să ia cunostiință că potrivit cadrului legal din România, minorii nu au voie să treacă granița neînsoțiți de părinți, iar dacă urmează să facă acest lucru trebuie să prezinte la graniță o împuternicire care să ateste acest drept, și totodată să confere transportatorului calitatea legală de însoțitor.

Polițiștii de frontieră au deschis o anchetă în acest sens și vor lua măsurle de rigoare după finalizarea anchetei. Totodată șoferii români reveniți în țară trebuie să posede sub parasolar cartea de salvare a autoturismului, document care a intrat în vigoare de mai bine de o lună și pentru care se vor plăti amenzi severe.

Una peste alta, părinții trebuie să fie deosebit de vigilenți la maniera în care îți vor trimite odraslele peste graniță, mai ales că unele vămi își înăspresc controalele.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*