Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

O tânără de 20 de ani a trăit până acum purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn.

in Articole

Studentă diagnosticată cu o boală rară. O tânără de 20 de ani a trăit până acum purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul, embrionul s-a transformat într-o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii: encefalită autoimună. Fata este în comă de două luni, iar singura ei şansă este transferul la o clinică din străinătate.

Teodora Tudose are 20 de ani şi este o studentă de 10 la Drept. O boală cruntă i-a frânt peste noapte elanul.

Alexandru Stoica, student: „Era foarte energică, pusă pe învăţat, îşi lua foarte în serios facultatea şi activităţilre extracuriculare”.

Vlad Mureşan, student: „Teodora era o fire plină de viaţă, inspira încredere şi forţă”.

În toamna anului trecut, Teodora s-a plâns de dureri de cap şi stări de confuzie. A ajuns mai întâi la Spitalul Floreasca şi apoi la Elias. Diagnosticul este crunt: o boală rară: encefalită autoimună. De atunci medicii se chinuie să o ţină în viaţă.

Cristina Panea, medic primar neurolog la Spitalul Elias: „Este o boală identificată în ultimii 10 ani, este practic un proces de inflamaţie a creierului ca urmare a unei agresiuni declanşate de propriul sistem imun”.

Doctorii au descoperit că tânăra a trăit tot timpul purtând în pântece embrionul nedezvoltat al fratelui ei geamăn. Cu timpul embrionul s-a dezvoltat ca o tumoră care i-a distrus Teodorei sistemul imunitar şi a dus la declanşarea bolii. Tânăra a fost operată la sfârşitul anului trecut, doctorii au îndepărtat chistul, dar lupta ei abia a început.

Citeste si: Studentă de 20 de ani diagnosticată cu o boală extrem de rara. A intrat în COMĂ peste noapte, după ce s-a plâns de banale dureri de cap.

Cristina Panea, medic primar neurolog la Spitalul Elias: „Problema nu este a lipsei tratamentului în sine, problema este a severităţii cazului care impune nişte îngrijiri speciale. Părinţii spun că singura şansă a Teodorei este să ajungă la o clinică specializată în neurologie din străinătate”.

Carmen Tudose, mama Teodorei: „Medicii de aici au făcut tot ce se putea pentru ea. Încercăm să ne ducem cu ea la o clinică de neurologie specializată în boli autoimune, care să poată face acest tratament”.

Pentru că numai transportul ar costa în jur de 15.000 de euro, colegii Teodorei au început o campanie de strângere de fonduri.

Daniel Stăncescu, student: „E foarte urgent să facem rost de 15.000 de euro însă acolo va fi nevoie de bani pentru ca părinţii să poată să stea cu ea”.

Medicii spun că sunt doar 1.000 de cazuri diagnosticate în toată lumea.

Familia are nevoie rapidă de 15.000 de euro pentru a-i asigura transferul la una dintre clinicile din străinatate, urmând ca alte sume de bani să fie necesare pentru tratament şi recuperare.    Cei care o pot ajuta pe tânara buzoiancă o pot face donând orice sumă de bani în contul: RO86BTRLRONCRT0212392801 deschis pe numele Tudose Leonard Ramon. DOCUMENTE DOVEDITOARE AICI

Mulțumim pentru sprijin conducerii Facultății de Drept din cadrul Unversității din București, dar și tuturor persoanelor…

Posted by Alături de Teo on 13 Februarie 2017

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate